Teamleden toevoegen en uitnodigen in een private space

Dit artikel beschrijft hoe je teamleden kunt toevoegen aan projecten in een privé BIMcollab Nexus space. Om te weten hoe je teamleden toevoegt aan je gratis project in je Nexus Trial space, raadpleeg je het artikel Teamleden toevoegen aan en uitnodigen voor een Nexus trial space.
Geef je de voorkeur aan praktijkgericht leren? Ga naar onze BIMcollab Academy en schrijf je in voor de BIMcollab Nexus cursus.

Projectleiders kunnen iemand aan een project toevoegen door deze stappen te volgen:
  1. Selecteer op de pagina 'Mijn projecten' het project waaraan je teamleden wilt toevoegen
  2. Ga naar de pagina 'Instellingen

3. Klik op het tabblad Teamleden op de knop 'Teamlid toevoegen

4. Selecteer een of meer gebruikers om deel te nemen aan het project. Wijs een rol toe aan de nieuwe teamleden.
    Deze gebruikers moeten eerst worden toegevoegd aan de privéruimte voordat ze worden toegevoegd aan het project.

Standaard kunnen alleen ruimtebeheerders nieuwe gebruikers toevoegen aan de ruimte. Beheerders kunnen gebruikers echter het recht geven om nieuwe projecten aan te maken en nieuwe gebruikers aan de ruimte toe te voegen. Projectleiders die het recht hebben om nieuwe gebruikers aan te maken, kunnen dit doen door op 'Aanmaken' te klikken in het venster 'Teamlid toevoegen'.
  5. De gebruiker wordt per e-mail op de hoogte gebracht dat hij een teamlid van het project is geworden. Hij zal het project zien op zijn pagina 'Mijn projecten'.
Wanneer je een nieuw teamlid een rol toewijst, is het belangrijk dat je je bewust bent van de privileges en beperkingen die elke rol met zich meebrengt:
  1. Projectleider: Kan projectinstellingen bewerken, issues toevoegen/bewerken en alle rapporten maken en lezen
  2. Editor: Kan problemen toevoegen/bewerken en rapporten maken
  3. Recensent: Kan bekijken en goedkeuren, opmerkingen plaatsen en rapporten maken
  4. Viewer: Kan alleen problemen en projectinstellingen bekijken
Voor meer informatie over rollen, zie Rollen binnen de BIMcollab-omgeving.