Teamleden toevoegen aan en uitnodigen voor een Nexus proefruimte

Teamleden toevoegen aan en uitnodigen voor een Nexus proefruimte

Dit artikel beschrijft hoe je teamleden toevoegt aan je Nexus Trial project. Om te weten hoe je teamleden toevoegt aan een project in een privéruimte, raadpleeg je het artikel Teamleden toevoegen en uitnodigen in een privéruimte.

Geef je de voorkeur aan praktijkgericht leren? Ga naar BIMcollab Academy en schrijf je in voor de BIMcollab Nexus cursus.

Projectleiders kunnen iemand toevoegen aan een project met deze eenvoudige stappen:

a. Start een Nexus Proefruimte namens uw team of bedrijf.
b. Log in op de nieuw aangemaakte testruimte.
c. Voeg uw collega's als gebruikers toe aan de proefruimte, zodat u kunt beginnen met het testen van BIM-samenwerking met Nexus. Je kunt ook gebruikers aan de ruimte toevoegen door een CSV-bestand te importeren. (1)(2)(3)

In de Nexus- proefruimte is het maximale aantal gebruikers 100, inclusief beheerders.

d. Selecteer op de pagina 'Mijn projecten' het project waaraan je teamleden wilt toevoegen (of maak een nieuw project aan als er geen is).
e. Selecteer de pagina 'Instellingen' in het project.

e. Klik op de knop 'Teamlid toevoegen

f. Typ het e-mailadres van de persoon die je wilt uitnodigen, om deze te vinden in de lijst met gebruikers op de proefruimte. Selecteer de rol van het teamlid, geef ze de rechten die ze nodig hebben en klik dan op 'toevoegen'.

g. Kon je de gebruikers niet vinden in de lijst? Dan is dat e-mailadres nog niet toegevoegd aan de ruimte. Klik op "aanmaken" om gebruikers toe te voegen aan de testruimte.

Teamleden vs. Gebruikers
Teamleden: Mensen die samenwerken aan een specifiek project.
Gebruikers: Alle mensen in de ruimte die aan verschillende projecten werken.

i. De gebruiker wordt per e-mail op de hoogte gebracht dat hij een teamlid van het project is geworden. Hij zal het project zien op zijn pagina 'Mijn projecten'.

Wanneer je een nieuw teamlid een rol toewijst, is het belangrijk dat je je bewust bent van de privileges en beperkingen die elke rol met zich meebrengt: Voor meer informatie over rollen, zie Rollen binnen de BIMcollab-omgeving.
Laten we hier je eerste Trial Nexus project proberen.