Rollen in de BIMcollab omgeving

Rollen definiëren gebruikersrechten die gebruikers toestaan om acties wel of niet uit te voeren in de BIMcollab Nexus space.
Er zijn twee verschillende rollen op space-niveau:
  1. Beheerder: kan gebruikers en projecten beheren, evenals de abonnementsinformatie
  2. Gebruikers: hebben standaard geen administratieve rechten
De beheerder kan specifieke gebruikers extra rechten geven:
  1. Een gebruiker kan worden toegestaan om nieuwe projecten te maken in de space
  2. Een gebruiker kan worden toegestaan om gebruikers toe te voegen en te activeren in de space
Wanneer een gebruiker aan één of meer projecten wordt toegevoegd, wordt hij/zij een teamlid.

Op projectniveau kan een teamlid een rol hebben met specifieke rechten voor dat project:
  1. Projectleider: kan teamleden toevoegen, projectinstellingen bewerken, problemen toevoegen/bewerken, rapporten maken en IDS-specificaties maken en modellen laden naar de BIM WebViewer
  2. Editor: kan issues toevoegen/bewerken, rapporten maken en IDS-specificaties bekijken en geladen modellen bekijken in de BIM WebViewer
  3. Reviewer: kan issues bekijken en goedkeuren, opmerkingen plaatsen en rapporten maken en geladen modellen bekijken in de BIM WebViewer
  4. Viewer: kan enkel issues bekijken en geladen modellen bekijken in de BIM WebViewer
Teamleden met de rol Projectleider, Editor of Reviewer kunnen als toewijsbaar worden ingesteld. Wanneer 'Toewijsbaar' is ingeschakeld, kunnen issues worden toegewezen aan het teamlid. Wanneer de optie uitgeschakeld is, heeft het teamlid nog steeds toegang tot het project en kan het issues bewerken (tenzij hij/zij een viewer is).

Projectleiders en Editors kunnen rechten krijgen om BCF bestanden te importeren. Om deze optie te activeren of deactiveren, klik op de naam van een teamlid om zijn/haar instellingen te bewerken.

Wanneer je een teamlid uit het project verwijdert, heeft hij/zij geen toegang meer tot het project.