Rollen in de BIMcollab omgeving

Rollen definiëren gebruikersrechten waarmee teamleden acties op de ruimte (kunnen) uitvoeren.
Er zijn twee verschillende rollen op ruimteniveau:
  1. Beheerder: kan gebruikers en projecten beheren, evenals de abonnementsinformatie
  2. Gebruikers: hebben standaard geen administratieve rechten
De beheerder kan bepaalde gebruikers extra rechten geven:
  1. Een gebruiker kan worden toegestaan om nieuwe projecten aan te maken binnen de ruimte
  2. Een gebruiker kan gebruikers aanmaken en activeren in de ruimte
Wanneer een gebruiker aan één of meer projecten wordt toegewezen, wordt hij een teamlid.

Rollen van teamleden

Op projectniveau kan een teamlid een rol hebben met specifieke rechten voor dat project:

Rollen / Rechten
Teamleden
Projectinstellingen
 Problemen
Rapporten
  IDS-specificatie
Projectleider
Toevoegen/bewerken
Toevoegen/bewerken
Toevoegen/bewerken
Maak
Maak
Redacteur
Bekijk
Bekijk
Toevoegen/bewerken
Maak
Bekijk
Recensent
Bekijk
Bekijk
Bekijken/goedkeuren
Maak
Bekijk
Kijker
Bekijk
Bekijk
Bekijk
-
Bekijk

1. Projectleider: kan teamleden toevoegen, projectinstellingen bewerken, problemen toevoegen/bewerken, rapporten maken, IDS-specificaties maken en modellen laden naar de BIM WebViewer
  2. Editor: kan problemen toevoegen/bewerken, rapporten maken, IDS-specificaties bekijken en modellen laden in de BIM WebViewer
  3. Reviewer: kan issues bekijken en goedkeuren, opmerkingen plaatsen, rapporten maken en geladen modellen bekijken in de BIM WebViewer
  4. Viewer: kan alleen problemen bekijken en geladen modellen bekijken in de BIM WebViewer

Extra controle over rechten

Zodra je een teamlid aanmaakt of bewerkt, heb je de mogelijkheid om een aantal toggles aan te passen:

(A)Toewijsbaar Teamleden met de rol Projectleider, Redacteur of Reviewer kunnen worden ingesteld op toewijsbaar. Als 'Toewijsbaar' is ingeschakeld, kunnen problemen worden toegewezen aan het teamlid. Wanneer je 'Toewijsbaar' uitschakelt, heeft het teamlid nog steeds toegang tot het project en kan hij/zij zaken bewerken (tenzij het teamlid een viewer is).

(B)Heeft ZOOM-bewerkingsrechten De zoom-bewerkingsrechten bepalen of een teamlid Zoom-bronnen en projectmappen kan aanmaken, bewerken en delen. Teamleden met de rol Projectleider en Redacteur kunnen Zoom Edit rechten hebben.

(C)Toegestaan om bestanden te uploaden en te wijzigen in de WebViewer Je kunt teamleden toestaan of beperken om modellen te uploaden en modeltags toe te voegen door deze toggle in te schakelen. Deze toggle staat altijd uit voor de rollen Viewer en Reviewer, maar is aanpasbaar voor de rollen Projectleider en Redacteur.

(D)Toestaan om BCF-bestanden te importeren Projectleiders en Redacteuren kunnen worden ingesteld om BCF-bestanden te mogen importeren.

(E) Kan enkel problemen toewijzen binnen het bedrijf Sommige teamleden moeten enkel problemen kunnen toewijzen aan teamleden binnen hun eigen bedrijf of subteam. Deze toggle kan worden geactiveerd voor die leden. (Deze Issuetoewijzingsbeperking is alleen beschikbaar in de Premium- en Ultimate-plannen).

Rollen / Schakelaars
Toewijsbaar
  Zoom Bewerkingsrechten
 Modellen laden naar de WebViewer
 BCF-bestand importeren
Alleen binnen bedrijf
Projectleider
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Redacteur
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Aan/Uit
Recensent
Aan/Uit
Uit
Uit
Uit
Uit
Kijker
Uit
Uit
Uit
Uit
Uit

Verwijderde teamleden

Wanneer je een teamlid van het project verwijdert, heeft hij/zij geen toegang meer tot het project.