Beknopte handleiding BIMcollab Nexus

BIMcollab Nexus dient als centrale hub voor samenwerking tussen bouw- en ontwerpteams die betrokken zijn bij BIM-projecten. Dit platform vergemakkelijkt naadloos teamwerk door het gezamenlijke beheer van BIM-gegevens, ingewikkelde modellen en projectspecifieke informatie mogelijk te maken. Teamleden hebben de flexibiliteit om vanaf elke locatie bij te dragen aan BIM-projecten en BIMcollab zorgt voor een soepele communicatie tussen belanghebbenden.

Binnen het BIMcollab Nexus platform kunnen gebruikers issues aanmaken en bewerken (BCF), gedetailleerde modellen bekijken, projectspecificaties definiëren (IDS) en efficiënt meerdere projecten afhandelen, allemaal binnen een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien biedt BIMcollab Nexus veelzijdige connectiviteit, zodat gebruikers toegang hebben tot Nexus vanuit verschillende modelleer- en modelcontroletools (Revit, Navisworks, Tekla, Autocad en meer). Probeer enkele van deze connecties hieronder:

Dit artikel geeft een uitgebreid overzicht van de interface van het BIMcollab Nexus platform en biedt lezers waardevolle inzichten in de functies. Voor een grondige verkenning zijn er talloze links naar gedetailleerde artikelen, zodat gebruikers specifieke functionaliteiten kunnen bekijken.

BIMcollab bovenste lint

Dit lint staat altijd bovenaan de BIMcollab webpagina en biedt gemakkelijke toegang tot een reeks algemene functionaliteiten.

1. Gebruik deze knop om toegang te krijgen tot uw BIMcollab Twin account. Dezelfde toggle is beschikbaar op de BIMcollab Twin accountpagina's en biedt een handige manier om terug te keren naar uw BIMcollab Nexus space.
 BIMcollab Twin biedt modelgebaseerd document- en activabeheer om bouw- en infrastructuurgegevens op te slaan, te beheren en te delen.

2. Home: Dit pictogram brengt de gebruiker terug naar de startpagina, de overzichtspagina van de projecten.
3. Zoekbalk: Afhankelijk van de pagina die geopend is, zou de zoekbalk de gebruiker in staat stellen om de gewenste waarde te vinden. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar projecten in het projectenoverzicht en er wordt gezocht naar gebruikers in het gebruikersoverzicht.
4. Beheerdersportaal: Dit Gear icoon is alleen zichtbaar voor de space admins en het geeft hen toegang tot cruciale administratieve functies. De bovenste Ribbon verandert van donkerblauw naar rood als je de beheerdersportal binnengaat.

5. Help: Het vraagtekenpictogram opent een wereld aan hulpmiddelen. Gebruikers kunnen een introductierondleiding starten, het Help Center verkennen en deelnemen aan  BIMcollab Academy om hun kennis van de best practices van BIMcollab te vergroten.

6. Avatar: Het avatar-pictogram dient als visuele weergave van het account van elke gebruiker. Gebruikers kunnen een foto uploaden om hun profiel te personaliseren. Het vervolgkeuzemenu bij de avatar biedt toegang tot "mijn account", "berichten", "wachtwoord wijzigen" en de knop "uitloggen" om de sessie te beëindigen. Met "mijn account" kunnen gebruikers hun persoonlijke gegevens beheren en op de pagina "berichten" worden af en toe meldingen van BIMcollab weergegeven die gebruikers informeren over updates of downtime, zodat ze goed op de hoogte zijn van de status van het platform.

Projecten overzicht

Gebruikers met projectaanmaakrechten kunnen onbeperkt projecten maken in een privé BIMcollab space. In het projectoverzicht kunnen leden de projecten bekijken waarin ze zitten. Om alle projecten in de space te zien, moeten beheerders naar het beheerdersportaal gaan.
1. Een gebruiker kan een nieuw project maken.
2. Eenmaal aangemaakt hebben ze toegang tot elk project afzonderlijk.
3. Gebruikers kunnen ook rechtstreeks naar de overzichtspagina "Issues" gaan.
4. Elk project kan worden gedeactiveerd en gebruikers hebben de optie om deze inactieve projecten te verbergen of te verwijderen uit het overzicht.
5. Gebruikers kunnen kiezen uit drie weergavemodi: Toon grafieken, toon titelweergave of toon lijstweergave, zodat ze de weergave van hun projectoverzicht kunnen aanpassen aan hun behoeften.

Werken aan een project

Als gebruikers op een project klikken, worden ze naar de projectpagina geleid. Hier hebben ze toegang tot:

1. Dashboard: Een overzicht van de belangrijkste statistieken, activiteiten en voortgang van het project. Daarnaast leidt de knop "toon alle activiteiten" (8) in het dashboard tabblad gebruikers door naar een andere pagina, waar ze kunnen filteren en zoeken in uitgebreide lijsten van activiteiten, inclusief opmerkingen en change logs.
2. Issues: Een uitgebreid overzicht van alle project-gerelateerde issues en hun status. Als er veel issues zijn, kan de lijst gefilterd worden om de gewenste selectie te tonen. Zodra Nexus verbonden is met andere BCF managers en integraties, is dezelfde lijst met issues toegankelijk en gesynchroniseerd in uw modelleer- of controle tool.
3. Model: De plaats om projectmodellen te inspecteren en verkennen met behulp van BIMcollab Model WebViewer. Integratieoptiesmet Autodesk Docs en Trimble Connect zijn ook beschikbaar voor het bekijken van modellen.
4. Lists: Toegang tot lijsten die zijn gemaakt in BIMcollab Zoom.
5. Checking: Het gebied voor het bekijken en aanmaken van controlemiddelen, waarmee kwaliteitscontroleprocessen worden vergemakkelijkt. IDS-specificaties kunnen worden aangemaakt in BIMcollab Nexus en de andere gedeelde bronnen kunnen in dit tabblad worden bekeken. Deze controlemiddelen kunnen worden gebruikt in BIMcollab Zoom om modellen te controleren op verschillende aspecten.
6. Rapporten: Toegang tot en downloaden van gedetailleerde rapporten die voor het project zijn gegenereerd.
7. Instellingen: De pagina om projectspecifieke instellingen te configureren en te wijzigen volgens de vereisten van de gebruiker.