Projecten van join.bimcollab.com naar een private space migreren

Projecten van join.bimcollab.com naar een private space migreren

BIMcollab Nexus ondersteunt momenteel niet het verplaatsen van projecten van join.bimcollab.com naar een private space, of van de ene private space naar de andere.
Je kunt echter wel een deel van de gegevens delen door issues over te hevelen tussen projecten uit verschillende spaces.

Issues kunnen van het ene naar het andere project worden gekopieerd door de onderstaande stappen te volgen:
  1. Login op join.bimcollab.com of een private BIMcollab space waaruit de issues moeten worden overgezet.
  2. Maak een BCF-rapport van de benodigde issues zoals uitgelegd in de 'Exporteer Issues uit BIMcollab Nexus' paragraaf in het Offline workflow artikel.
  3. Log in op je private BIMcollab space waar je de issues naartoe wilt kopiƫren.
  4. Maak een nieuw project aan en ga naar de projectpagina.
  5. Ga naar de Instellingen pagina van het project en voeg de waarden toe voor de Types, Prioriteiten en Labels die afwijken van de standaard waarden en aanwezig zijn in de issues van het bronproject.
  6. Zorg ervoor dat alle gebruikers die zijn toegewezen aan issues zijn toegevoegd aan het project als teamleden. Indien nodig, voeg de gebruikers eerst toe aan de space.
  7. Maak gebruikersgroepen aan en voeg de teamleden toe aan de juiste groepen, volgens het bronproject.
  8. Zodra de projectparameters zijn ingesteld overeenkomstig met het bronproject, ga naar de 'Import' pagina van het project.
    Importeer het aangemaakte BCF-bestand door de stappen te volgen die vermeld staan in de paragraaf 'Importeer de offline aangemaakte issues in BIMcollab Nexus' in het Offline workflow artikel.
Bij het importeren van BCF-bestanden worden de volgende gegevens van bestaande issues niet gekopieerd:
  1. Area
  2. Custom velden
  3. Wijzigingslog
  4. Zichtbaarheid
  5. Links naar clashes in Smart Issues
  6. Links naar een Navisworks clashtest
Deze waarden moeten handmatig worden aangemaakt en aan de issues worden toegekend. Tijdens de import van het BCF-bestand kan voor deze velden een standaardwaarde worden gekozen.
Om issues te importeren vanuit een ander bestand dan een BCF-bestand, raadpleeg het artikel Issues uit een BCF of CSV bestand in BIMcollab Nexus importeren.