Een nieuw project aanmaken

Om een nieuw project aan te maken, klik op de knop 'Nieuw project' in de rechterbovenhoek van de 'Mijn projecten' pagina.
Als je de knop 'Nieuw project' niet ziet, heb je geen rechten om projecten aan te maken in de ruimte. Neem contact op met de beheerder van de space om je rechten aan te passen indien nodig.

Wanneer je een nieuw project aanmaakt, kies een naam om het te identificeren. Je kan een persoonlijke afbeelding kiezen voor het project door op het camera-icoon op de standaard afbeelding te klikken.
Indien nodig kan je een vorig project als template gebruiken en de teamleden en alle projecteigenschappen kopiëren.

Als het project eenmaal is aangemaakt, kun je extra informatie zoals de start- en einddatum, en beschrijving voor het project kiezen. Je kan de instellingen van het project vinden in het tabblad 'Algemeen' op de Instellingenpagina van het project.

In een private BIMcollab Nexus space heb je verschillende extra opties om de instellingen van het project te definiëren.
  1. Een Projecteigenaar instellen, die de standaard gebruiker is aan wie issues zullen worden toegewezen als er geen andere gebruiker is gekozen
  2. Bepalen door welke teamleden issues kunnen worden afgesloten.
  3. Specifiek voor Premium en Ultimate:
    1. Verplichte velden
    2. Teamleden enkel toelaten om issues toe te wijzen aan leden van hun eigen gebruikersgroep
    3. Bepalen of de goedkeuringsworkflow, zichtbaarheid en custom fields actief zijn.
      Voor meer informatie over deze functies, raadpleeg het artikel Workflow functies voor projecten inschakelen in Premium en Ultimate plannen.
Klanten die gebruik maken van het gratis plan van BIMcollab Nexus zijn beperkt tot één actief project, dus je huidige actieve project zal automatisch gedeactiveerd worden wanneer je een nieuw project start.