Een project als template gebruiken

Bij het maken van een nieuw project in BIMcollab Nexus kun je een projectsjabloon of een ander project als Template gebruiken. Dit kopieert de projectinstellingen en je kunt de opties inschakelen om ook teamleden, gebieden, mijlpalen en BIM-eisen te kopiƫren. De BIM-vereisten omvatten Smart Views, Clashregels en lijstdefinities die zijn toegevoegd aan de gedeelde mappen van het sjabloonproject in BIMcollab Zoom. Evenals IDS-specificaties die zijn ingesteld in BIMcollab Nexus voor het sjabloonproject.

Als het gebruik van projectsjablonen is afgedwongen in de space, moeten alle gebruikers kiezen uit een van de beschikbare sjablonen bij het maken van een nieuw project.Als dit niet verplicht is, kunnen ze de bestaande sjablonen gebruiken, een nieuw sjabloon maken of een project maken zonder een sjabloon te gebruiken. Beheerders kunnen uit alle opties kiezen. Zie Een nieuw sjabloon maken voor meer informatie over het maken en afdwingen van sjablonen.

Labels, types, groepen en prioriteiten, evenals de Custom en Verplichte velden in Premium en Ultimate-spaces zullen altijd gekopieerd worden, samen met de projecteigenaar.
Indien nodig kunnen deze instellingen later nog aangepast worden, op de Instellingen pagina van het project.

Als je werkt met bedrijfsstandaarden voor al deze waarden of een aantal ervan, stel dan een sjabloonproject om specifiek voor dit doel te gebruiken.