Projectinstellingen bepalen
Nadat je een nieuw project hebt gemaakt, kun je nu de eigenschappen van het project wijzigen zodat het aan je eisen voldoet.
Wil je je kennis over BIMcollab Nexus vergroten? Ga naar onze BIMcollab Academy en schrijf je in voor de BIMcollab Nexus cursus.- Ga naar de instellingenpagina van je project in BIMcollab Nexus en open het tabblad Issuemanagement.
2. Klik op een eigenschap en vervolgens op de knop 'Nieuw' om een nieuwe waarde te maken.
3. Om een bestaande waarde te wijzigen, kun je erop klikken in de lijst. Om een bestaande waarde te verwijderen, klik je op de knop 'Verwijderen'.
4. Met BIMcollab Nexus kun je de volgende eigenschappen wijzigen:
- Mijlpalen
Mijlpalen in een project worden gecreëerd om specifieke doelen of fasen in een project te identificeren. Geef een mijlpaal een duidelijke naam en definieer een begin- en einddatum. Deze data worden gebruikt om problemen te markeren die over de vervaldatum heen zijn. Je kunt zoveel mijlpalen instellen als je wilt en ze kunnen worden gebruikt in filters en grafieken. Als je een Mijlpaal bewerkt, kun je deze activeren of deactiveren door op de knop 'Toewijsbaar' te klikken. Alleen mijlpalen die kunnen worden toegewezen zijn beschikbaar als waarde bij het maken of bewerken van een issue. Op deze manier is het ook mogelijk om oude Mijlpalen te archiveren.
- Gebieden
Gebieden kunnen worden gebruikt om problemen te groeperen in delen van het gebouw. De meest voorkomende toepassingen zijn: Specifieke secties van een gebouw, verdiepingen van gebouwen of subprojecten binnen een project.
Geef een gebied een duidelijke naam en optioneel een Gebiedseigenaar wanneer je het maakt. Wanneer een gebiedseigenaar is gedefinieerd, zullen alle nieuwe problemen die aan dit gebied worden toegewezen ook automatisch aan dit teamlid worden toegewezen.

- Labels
Labels kunnen heel nuttig zijn bij het filteren van problemen. Ze kunnen worden gebruikt om de discipline, het model of een andere metriek te definiëren.
- Types
Dit wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende soorten problemen, bijvoorbeeld problemen die voortkomen uit clashdetectie of problemen die voortkomen uit een verzoek.
- Prioriteit
Dit wordt gebruikt om aan te geven hoe dringend het is om een oplossing te vinden voor een probleem.
Standaard zijn er vijf prioriteiten. In tegenstelling tot de andere waarden ligt het aantal prioriteiten vast, maar de waarden kunnen worden gewijzigd. Je kunt de naam van de prioriteit wijzigen door op de naam te klikken en deze aan te passen aan de behoeften van je project. De standaardprioriteit is altijd nr.3. - Groepen
Groepen vertegenwoordigen subteams binnen je project. Eenmaal gedefinieerd, kunnen gebruikers worden toegewezen aan één of meerdere groepen. Klik op het tabblad Teamlid op de naam van het teamlid en wijs hem in de man Teamlid bewerken toe aan groep(en) als dat nodig is.

Issues waarvan de zichtbaarheid is ingesteld op een specifieke groep, zullen alleen worden gezien door de teamleden die tot deze groep behoren.
In Premium en Ultimate plannen is het ook mogelijk om de toewijzing van issues te beperken. In dat geval kunnen problemen alleen worden toegewezen aan teamleden die tot dezelfde groep behoren. Teamleden die in meerdere groepen zitten, kunnen de problemen indien nodig overdragen tussen de groepen. De manier van toewijzen heeft geen invloed op de zichtbaarheid.
Voor meer informatie over de issue zichtbaarheid in combinatie met gebruikersgroepen, raadpleeg het artikel De issue zichtbaarheidsinstelling en gebruikersgroepen. - Aangepaste velden
Met aangepaste velden kun je extra velden voor issues definiëren.
Raadpleeg het artikel Aangepaste velden voor meer informatie over de aangepaste velden.
De gebruikersgroepen en aangepaste velden zijn functies van de Premium- en Ultimate-plannen.
De eigenschappen die zijn gedefinieerd in de projectinstellingen, zullen beschikbaar zijn in de vervolgkeuzemenu's van de Issue-instellingen in het project.
Je kunt zoveel waarden voor eigenschappen instellen als nodig is en ze kunnen worden gebruikt in filters en grafieken.
Als de projectleider het project niet verborgen heeft voor de beheerders, kunnen de eigenschappen ook beheerd worden door een beheerder. Dit kan worden gedaan via het tabblad 'Projecten' op de beheerpagina.
Related Articles
Projecten migreren naar een andere private space
Projecten kunnen worden gemigreerd van een private space naar een andere private space. Dit is een handmatig proces, dus zorg voor voldoende tijd om de migratie uit te voeren. Lees het hele artikel zorgvuldig door, inclusief de gekleurde banners, ...
Gebruikersgroepen en zichtbaarheid van issues
In de plannen Premium en Ultimate kunnen projectleiders gebruikersgroepen instellen om te bepalen wie issues kan zien, en aan wie issues kunnen worden toegewezen. Elk teamlid kan aan een of meer groepen worden toegevoegd. Groepen vertegenwoordigen ...
Rollen in de BIMcollab omgeving
Rollen definiëren gebruikersrechten waarmee teamleden acties op de ruimte (kunnen) uitvoeren. Er zijn twee verschillende rollen op ruimteniveau: Beheerder: kan gebruikers en projecten beheren, evenals de abonnementsinformatie Gebruikers: hebben ...
De toewijzing van issues in een project beperken
Projecten kunnen uit veel teamleden bestaan. Bij het toewijzen van een issue maakt deze lange lijst van mogelijke teamleden het kiezen van de juiste persoon niet eenvoudiger. Sommige teamleden moeten alleen issues kunnen toewijzen aan teamleden ...
Verwijderde teamleden, milestones en andere waarden herstellen
Projectleiders kunnen waarden verwijderen uit alle projectinstellingen, met uitzondering van Prioriteiten. Nadat de waarden zijn verwijderd, is er altijd de mogelijkheid om ze opnieuw aan het project toe te voegen indien nodig. Om verwijderde waarden ...