Offline workflow BCF Manager

Issues offline aanmaken, importeren en exporteren

Het wordt aangeraden om de BCF Manager altijd te gebruiken met een online workflow door verbinding te maken met BIMcollab Nexus. Als dit niet mogelijk is, kun je issues aanmaken, importeren en exporteren als BCF-bestanden om ze uit te wisselen met de rest van je projectteam.
De rest van dit artikel beschrijft de offline workflow.
  1. Open de BCF Manager in je software van je voorkeur
  2. Om een geheel nieuw project te starten, selecteer 'Nieuw offline project' (1)
  3. Indien je reeds een BCF bestand heeft om het project te starten, kies dan 'BCF bestand importeren' (2). De issues uit het bestand zullen worden geïmporteerd.
    U kunt een voorbeeld BCF bestand vinden op onze website.
    Zie het kopje 'Exporteer issues uit BIMcollab Nexus voor een offline workflow' hieronder, om te zien hoe u issues uit BIMcollab Nexus kunt exporteren naar een BCF bestand
  4. Druk op de '+' knop (3) en start om nieuwe issues te maken, of klik op de potloodknop om bestaande issues te bewerken
  5. Wanneer je klaar bent om de issues te exporteren naar een BCF bestand, druk dan op de Opslaan knop (4)

Voor meer informatie over het maken en bewerken van issues vanuit de BCF Managers, raadpleeg de Quick Start Guides BCF Managers

Importeren van het BCF bestand in BIMcollab Nexus

Het is mogelijk om een BCF bestand te importeren in een project op BIMcollab Nexus:
  1. Ga naar uw eigen BIMcollab Nexus of naar join.bimcollab.com
  2. Ga naar het gewenste project
  3. Ga naar het tabblad Issues
  4. Klik op 'Importeren'
  5. Klik op 'Bladeren'
  6. Selecteer het gewenste BCF bestand en klik op de Open knop
  7. De knop 'Importeren' wordt geel, druk op deze knop
  8. Het bestand wordt geïmporteerd. Bestaande issues zullen worden bijgewerkt en nieuwe issues zullen aan het project worden toegevoegd. Een geschiedenis van de uitgevoerde imports wordt getoond op de Import pagina.
Voor meer informatie over het importeren van Issues vanuit een BCF-bestand, raadpleeg het artikel Issues uit een BCF of CSV bestand in BIMcollab Nexus importeren.

Issues exporteren vanuit BIMcollab Nexus voor een offline workflow

Om de Issues in BIMcollab Nexus te delen met uw teamleden die offline werken, kunt u de rapportfunctie gebruiken, om de issues te exporteren naar een BCF bestand.
  1. Ga naar uw eigen BIMcollab Nexus of naar join.bimcollab.com
  2. Ga naar het gewenste project
  3. Ga naar het tabblad Issues
  4. Pas eventueel een filter toe, om alleen een selectie van Issues te tonen die u wilt opslaan in het BCF bestand.
    Als u geen filter toepast, zullen alle Issues worden geëxporteerd

5. Klik op 'Rapport'

6. Kies het bestandstype BCF en druk op de knop 'Rapport maken'

Er wordt een BCF rapport aangemaakt
  7. Ga naar het tabblad Rapporten
    De gemaakte rapporten worden hier getoond
  8. Druk op de download knop om het BCF bestand te downloaden

Na het downloaden van het bestand kunt u dit openen met de BCF Manager. Zie het kopje 'Issues offline aanmaken, importeren en exporteren' voor de stappen.