Module Documenten

Module Documenten

Je vindt de documentenmodule door naar "Mijn projecten" te gaan, een fase of een project te selecteren en de optie "documenten" in de linkerbalk te kiezen.

Alle soorten bestanden kunnen in deze module worden geclassificeerd en opgeslagen. Het systeem heeft een uitgebreid versiebeheer waarbij de verschillende versies van één document worden gestapeld. Voor elk bestand wordt bijgehouden wat er met het bestand is gebeurd en wie het wanneer heeft bekeken. Alle documenten zijn gekoppeld aan de ruimtelijke structuur van het gebouw, zodat relevante documenten kunnen worden doorzocht per gebouw, verdieping, kamer of zelfs gebouwonderdeel. BIMcollab Twin biedt dus een volwaardig Document Management Systeem (DMS) voor jouw projecten.

Dit artikel beschrijft de oude manier waarop de documentenlijst wordt weergegeven. In de nieuwste versie van BIMcollab Twin wordt een nieuwe manier geïntroduceerd om de documentenlijst weer te geven.
De space beheerder kan een wijziging aanbrengen in de gebruikersrollen zodat gebruikers de nieuwe methode kunnen gebruiken. Je kunt er hier alles over lezen: Kolommen in een documentenlijst aanpassen en filters gebruiken

Secties van de documentenmodule

De documentenmodule is onderverdeeld in een paar secties: Menu (1), Slimme weergaven (2) en Projectstructuur (3).
Het menu (1) biedt een aantal functionaliteiten en filters binnen je documenten. Documenttype (3) is beschikbaar om snel toegang te krijgen tot de gewenste documenten. De structuur van de projectfase is ook zichtbaar onder de ruimtelijke structuur (2), met de percelen, gebouwen en verdiepingen waaraan documenten kunnen worden gekoppeld.


De documentenlijst aankleden

Je kunt je documentenlijst op verschillende manieren aanpassen:

1. Zoeken naar documenten: Gebruik het zoekveld om een specifiek document te vinden 
2. Activeer of deactiveer 'Toon alleen documenten voor deze projectfase'.
3. Filters aanmaken: Filters toepassen om de lijst te verfijnen en de gewenste documenten te zien

Document details

Door op het blauwe documentnummer te klikken, worden de details van het document weergegeven. Een documentnummer is meer dan alleen een bestand. Onder het documentnummer worden alle details van het document, de verschillende versies van het bestand, eventuele bijlagen, alle communicatie en een actiegeschiedenis bijgehouden. De details zijn onderverdeeld in een aantal tabbladen:
 1. Document: dit bevat de gegevens die het document heeft ontvangen bij het uploaden.
 2. Versies: alle versies van het bestand worden hier weergegeven en kunnen worden gedownload. Zie versiegeschiedenis voor meer details.
 3. Bijlagen: alle bijlagen die bij dit bestand horen vind je onder deze tab.
 4. Koppelingen: documenten binnen dezelfde fase kunnen aan elkaar worden gekoppeld. Gekoppelde documenten zijn gemakkelijk samen te vinden en te downloaden.
 5. Documentensets: de documentensets die een versie van dit document bevatten. Zie documentensets voor meer informatie.
 6. Communicatie: bij een tekening kunnen notities, vragen en actiepunten gemaakt worden die altijd bewaard blijven, ook als de tekening gewijzigd wordt.
 7. Workflows: workflows die verbonden zijn met dat document zouden hier zichtbaar zijn. Lees meer over workflows in BIMcollab Twin.
 8. Gebeurtenissen: alles wat met het bestand is gedaan door wie en wanneer wordt chronologisch weergegeven.


  • Related Articles

  • Module communicatie

   De communicatiemodule host de communicatie over alle items op BIMcollab Twin. Alle communicatie over het project wordt verzameld in deze module. Communicatie op BIMcollab Twin is openbaar en zichtbaar voor alle betrokkenen die toegang hebben tot het ...
  • Documenten uploaden

   Rechtsboven in het scherm staat de knop voor het toevoegen (1) van documenten aan een projectfase. Het pad in het navigatiemenu (2) bepaalt de space, locatie, project of projectfase waar de documenten worden geplaatst. Het is dus nodig om naar de ...
  • Documenten(set) aan object(type) koppelen

   U kunt documenten en documentatie toevoegen aan objecten uit de 3D-objectenmodule. Zodra het model is geladen, selecteert u in het object (1) waaraan u documenten wilt toevoegen. Open dan in de rechter zijbalk het paneel Documenten (2). Daar vindt u ...
  • Kolommen in een documentlijst aanpassen en filters gebruiken

   Het documentoverzicht toont informatie georganiseerd in kolommen. De volgorde en zichtbaarheid van deze kolommen zijn aanpasbaar, zodat je kunt bepalen hoe de informatie wordt weergegeven. Je kunt ook filters gebruiken om aan te passen welke ...
  • Herzieningen

   Met Documentrevisies, beschikbaar in het Ultieme Plan, kunt u een document (of een set documenten) toewijzen aan een revisie en het proces volgen. Zodra een revisie is toegewezen aan een gebruiker, worden de documenten in de revisie vastgelopen. Dit ...