Issues aanmaken en bewerken in BIMcollab Zoom

Met BIMcollab Zoom kan je verbinding maken met een BIMcollab space en rechtstreeks issues uitwisselen.
Je kan verbinden met een bestaand BIMcollab project of een nieuw project aanmaken.

Met je project verbinden vanuit BIMcollab Zoom

Kies het gewenste project door eerst verbinding te maken met de juiste BIMcollab space:
  1. Open BIMcollab Zoom en klik op het verbindingsicoon
  2. Vul de volgende informatie in:
    1. BIMcollab: URL van je private space of join.bimcollab.com
    2. Je e-mailadres
    3. Je wachtwoord
  3. Kies 'Verbinden'
  4. Kies het project waarmee je verbinding wilt maken
  5. Klik op OK

6. Issues die al aanwezig zijn in het project zullen in BIMcollab Zoom getoond worden na de verbinding

Issues aanmaken, bewerken en verwijderen

Issues aanmaken

Wanneer je verbinding hebt gemaakt met het gewenste project, kan je starten met het aanmaken van issues.
Voor meer informatie over het vinden en visualiseren van issues, raadpleeg de artikelen Issues vinden in BIMcollab Zoom en Goed issuemanagement.
  1. Ga naar het tabblad Issues
  2. Klik op de + knop om een nieuw issue toe te voegen, of klik met rechtermuisknop in het 3D venster en kies 'Issue toevoegen'

3. Vul de titel en andere velden in
  4. De actieve view zal gebruikt worden als viewpoint van het issue. Je kan ook een afbeelding uit een map op je computer of vanop het clipboard toevoegen. Als je de snapshot wil bewerken, kan je op het potloodsymbool klikken . De snapshot wordt geopend in Paint, waar je annotaties kan toevoegen.
    Voor meer informatie over het maken van viewpoints, raadpleeg het artikel Snelle, lichte en effectieve viewpoints maken
  5. Kies welke componenten in het viewpoint worden opgeslagen, en of de selectie en kleuren die aan de zichtbare elementen zijn toegevoegd moeten worden opgeslagen.
    Bewaar enkel wat noodzakelijk is in het viewpoint van het issue.
    De volgende opties zijn beschikbaar om te bepalen welke componenten worden opgeslagen:
    1. Zichtbaar
    2. Geselecteerd
    3. Geen = Toont het hele model

6. Voeg indien nodig de namen van teamleden toe die je op de hoogte wil brengen van het issue
  7. Klik op de knop 'Opslaan' en het issue zal worden aangemaakt

Annotaties en section planes die in het viewpoint zichtbaar zijn zullen ook worden bewaard in het issue.

Issues bewerken

Je kan naar een issue zoomen door er op te dubbelklikken. Het viewpoint dat in het issue is opgeslagen zal worden geactiveerd in het 3D venster.

Als je een issue wilt bewerken:
  1. Klik éénmaal op het issue
  2. Klik op de potloodknop

3. Bewerkt het issue: wijzig de velden, voeg een opmerking toe, voeg een nieuwe snapshot toe, breng iemand op de hoogte of wijzig de status naar opgelost of gesloten

4. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen te bewaren of op 'Annuleren' om terug te gaan zonder op te slaan

Issues verwijderen

Als je een issue wilt verwijderen, klik op de - knop.
Je kan enkel issues die je zelf hebt aangemaakt en die nog niet naar de Nexus zijn gesynchroniseerd verwijderen.

Opmerkingen toevoegen, bewerken en verwijderen

Opmerkingen toevoegen

Als je een opmerking wilt toevoegen:
  1. Selecteer het issue
  2. Klik op de + knop onder de opmerkingen

3. Typ een opmerking, breng iemand op de hoogte en/of voeg een snapshot toe

4. Klik op 'Opslaan', de opmerking zal worden toegevoegd

Opmerkingen bewerken

Als je een opmerking wilt bewerken:
  1. Klik éénmaal op de opmerking
  2. Klik op de potloodknop onder de opmerkingen

Je kan een opmerking enkel bewerken als je hem zelf hebt toegevoegd.

Opmerkingen verwijderen

Als je een opmerking wilt verwijderen, selecteer de opmerking, en klik op de - knop onder de opmerkingen.
Je kan enkel opmerkingen die je zelf hebt toegevoegd verwijderen.

Issues naar je BIMcollab project synchroniseren

Na het aanmaken of updaten van issues in BIMcollab Zoom, kan je ze met het project in je BIMcollab space synchroniseren door op de 'Project synchroniseren' knop bovenaan het venster te klikken.
Na de synchronisatie zullen de issues te zien zijn in BIMcollab Nexus, en toegewezen teamleden zullen een melding ontvangen over de issues die je hebt aangekaart.