Resultaten van een List delen met mijn teamleden

Wil je je kennis over Lists vergroten? Ga naar onze BIMcollab Academy en schrijf je in voor de BIMcollab Zoom Model data extractie cursus.
Je hebt toegang tot gedeelde lijstresultaten op de BIMcollab Model WebViewer, zodat je ze kunt bekijken naast je IFC-bestand op BIMcollab Nexus.

Wanneer een lijst wordt aangemaakt in het gedeelde knooppunt, kunnen de resultaten ervan op twee manieren worden gedeeld. Ze kunnen worden gesynchroniseerd naar BIMcollab Nexus of geƫxporteerd naar een bestand.

Deel de resultaten via BIMcollab Nexus

1. Start BIMcollab Zoom met een actieve licentie
  2. Verbinding maken met de juiste ruimte en project
  3. Ga naar het paneel Lijsten
  4. Dubbelklik op de lijst in het gedeelde knooppunt waarvoor je de resultaten wilt delen
  5. Zorg ervoor dat Actieve modelresultaten is gekozen in het vervolgkeuzemenu linksboven in het lijstresultatenpaneel (1)
  6. Klik resultaten delen (2)

Als 'Actieve modelresultaten' is geselecteerd, wordt de lijst met resultaten van de meest recente run weergegeven. Als er bijvoorbeeld nieuwe IFC-bestanden zijn ontvangen en er moet een nieuwe lijst worden gegenereerd op basis van deze wijzigingen, dan zorgt deze optie ervoor dat de nieuwste resultaten worden gepubliceerd naar BIMcollab Nexus wanneer op de knop 'Resultaten delen' wordt gedrukt.
Als u 'Gedeelde resultaten' selecteert, ziet u de lijst met resultaten van de laatste keer dat ze gepubliceerd zijn in Nexus.
Om de resultaten in BIMcollab te kunnen opslaan, heeft een gebruiker ZOOM-bewerkingsrechten nodig.
Andere teamleden kunnen de gedeelde resultaten bekijken in BIMcollab Zoom en BIMcollab Nexus. Raadpleeg voor meer informatie over het bekijken van de gedeelde resultaten het artikel Gedeelde resultaten van lijsten bekijken

De resultaten offline delen

De resultaten in een lijst kunnen ook worden gedeeld met anderen door de tabel te exporteren vanuit BIMcollab Zoom
Klik op een van de knoppen rechtsboven in het paneel met lijstresultaten om een export te maken.

De gegevens kunnen worden geƫxporteerd naar:
  1. Excel-formaat

2. CSV-formaat