Documenten downloaden

Dit artikel geeft een korte handleiding voor het downloaden en openen van documenten in BIMcollab Twin.
Begin met het vinden van de documenten die je nodig hebt. Als je eenmaal in het juiste project en de juiste fase (1) bent, ga dan naar de documentenmodule (2), filter en zoek de benodigde documenten. In dit artikel leggen we uit hoe je ze kunt downloaden.

Direct downloaden

In het documentenoverzicht kun je klikken op de downloadknop naast de naam van het document. Het document wordt opgeslagen in de map 'Downloads' van je apparaat.

Meerdere bestanden downloaden

Als je meerdere bestanden tegelijk wilt downloaden, selecteer je ze op de overzichtspagina en kies je de downloadinstellingen in het downloadmenu.
In het menu kun je kiezen om te downloaden:

Document
  1. Met bijlagen - je kunt alle bestanden downloaden die aan het betreffende document zijn gekoppeld. De bijlagen worden gedownload als een .zip-bestand.
  2. Met gekoppelde documenten - je kunt alle documenten uit Twin-omgeving downloaden die gekoppeld zijn aan het oorspronkelijke document.
Lijst uploaden
  1. Bevat informatie over alle geselecteerde documenten in de vorm van een uploadlijst, zodat je deze lijst kunt gebruiken om de nieuwe versie van documenten opnieuw te uploaden als je er klaar voor bent. Dit omvat ook alle bestaande bijlagen.

Het downloaden van meerdere documenten is alleen beschikbaar op faseniveau binnen de ruimtelijke structuur.
Door op een specifiek document te klikken, wordt de detailpagina van het document geopend. Hier vind je voor elk document een knop 'Downloaden'. Je kunt ervoor kiezen om documenten te downloaden samen met hun uploadlijsten en bijlagen.

Versie downloaden

Als je een specifieke versie van een bestand wilt downloaden, ga dan naar de pagina met bestandsdetails en klik op Versiepaneel (1). Je kunt de versie die je nodig hebt kiezen en downloaden door op het downloadpictogram (2) te klikken.

Exporteren naar Excel: Overzicht documenten

Als je een overzicht wilt van al je documenten, kun je een documentenlijst exporteren naar een Excel-bestand. De export volgt de volgorde en filters van de huidige weergave.

Elke gebruikersrol kan vooraf bepaalde permissies hebben die het downloaden van bepaalde geĆ¼ploade bestandsformaten toestaan of beperken. Zie het artikel Gebruikersrol machtigingen voor meer informatie.