Communicatie acties

Communicatie acties

Communicatie-items, met name vragen en taken, zijn items in een coördinatieworkflow die vaak meerdere heen-en-weer communicatierondes kent. De verantwoordelijke partij moet het antwoord geven om de status van het item te wijzigen en als het antwoord bevredigend is, kan de verzender het antwoord goedkeuren. Voltooide communicatie is niet langer bewerkbaar, maar kan altijd worden bekeken. Alle acties en wijzigingen worden bijgehouden in de module To do's.

Statussen

  1. Open -Er wordt een nieuwe vraag of actie gemaakt met de status Open.
  2. Dringend - Als de einddatum is verstreken, verandert de status in Dringend.
  3. Beantwoord - De communicatie krijgt de status Beantwoord als er een antwoord is gegeven.
  4. Completed- Wanneer de verzender het antwoord accepteert.
  5. Geannuleerd- Als de verzender besluit om het opgeworpen communicatie-item te annuleren, wordt de status bijgewerkt naar Geannuleerd.


Om de status van een communicatie-item te wijzigen, moet er een actie worden uitgevoerd. Dit kan op twee manieren, afhankelijk van of de communicatie werd toegevoegd als commentaar op een document of niet:

(1) Alle communicatie: Je kunt het To do's overzicht openen door op het documentnummer te klikken. Vervolgens kun je de vereiste acties zien in het overzicht van document To do's.
(2) Mededelingen die zijn toegevoegd als commentaar op een document: Je weet of het communicatie-item een commentaar is op een document als er een pictogram '' naast het To do-nummer staat en er een oogpictogram is om het document te openen. Bekijk dit artikel voor meer informatie over communicatieacties op een document: documenten bekijken, annoteren en samenwerken in BIMcollab Twin



To do's overzicht

Naast de mogelijkheid om alle informatie te zien die bij het communicatie-item hoort, kunnen er ook een aantal acties worden uitgevoerd vanaf de To do's (1) pagina:

Acties

  1. Communicatie maken - Wanneer een nieuwe vraag of taak wordt toegevoegd, is de statusopen (2).
  2. Bewerken - De verzender kan altijd het onderwerp of het bericht bewerken, de einddatum wijzigen of een bijlage toevoegen met de knop Bewerken (3). Een bericht kan geannuleerd worden door de maker na het plaatsen, zolang het nog niet beantwoord is. Wijzigingen worden altijd bijgehouden en zijn zichtbaar in de lijst met vragen.
  3. Beantwoorden - De ontvanger van het bericht kan de vraag beantwoorden door een antwoord toe te voegen (4). Daarnaast kan ook een bijlage worden toegevoegd voor verdere verduidelijking. Niet alleen de ontvanger, maar ook werknemers van hetzelfde bedrijf kunnen antwoorden. De status wordt gewijzigd in Beantwoord.
  4. Geïnformeerd - Gebruikers kunnen zichzelf toevoegen als geïnformeerd (5). Het communicatie-item wordt nu toegevoegd aan het overzicht in het persoonlijke dashboard.
  5. Commentaar - Elke gebruiker met toegang tot het project kan een commentaar (6) toevoegen aan een bericht, zelfs als de vraag niet aan hem of haar is gericht. Op deze manier kan extra informatie komen van iemand die niet betrokken was bij de oorspronkelijke communicatie.

Zodra een antwoord is toegevoegd, zijn er twee acties beschikbaar die kunnen worden uitgevoerd:

Bewerken (7) - De ontvanger van de vraag kan zijn antwoord op elk moment bewerken voordat het door de afzender is geaccepteerd.

Antwoord accepteren (8) - De verzender van de communicatie kan het antwoord accepteren nadat hij dit heeft bekeken. Na aanvaarding verandert de communicatiestatus in voltooid. Nadat een vraag of taak is voltooid, kan deze niet meer worden bewerkt.




Meer informatie over communicatie toevoegen


    • Related Articles

    • Communicatie toevoegen

      Een vraag, notitie of taak-item kan op twee plaatsen in BIMcollab Twin worden aangemaakt. 1. Algemene communicatie wordt aangemaakt in de Communicatiemodule van het betreffende project. 2. Item specifieke communicatie kan ook worden toegevoegd en ...
    • Module To do's

      De To do's module host de communicatie over alle items in BIMcollab Twin. Alle communicatie over het project wordt verzameld in deze module. To do's op BIMcollab Twin is openbaar en zichtbaar voor alle betrokken partijen die toegang hebben tot het ...
    • Modules

      Waar gaat elke BIMcollab Twin module over? BIMcollab Twin bestaat uit meerdere modules in de Projectomgeving. De functionaliteit van elke module is afgestemd op de specifieke fase van de levenscyclus van een gebouw: van ontwerp tot gebruik en beheer. ...
    • Machtigingen voor gebruikersrollen

      Wanneer een gebruiker wordt toegevoegd aan een team, zal een beheerder een gebruikersrol toewijzen aan die gebruiker op basis van wat hun verantwoordelijkheden zullen zijn binnen het team. Omdat teams vervolgens worden toegewezen op ...
    • Aan de slag met BIMcollab Twin voor beheerders

      Deze Aan de slag-handleiding beschrijft de functionaliteiten en configuratie van je BIMcollab twin space. Hiermee kun je in een mum van tijd aan de slag. Je space is al geactiveerd door ons team. Toen je een space bestelde, werd je gevraagd om de ...