Ontdek het voorbeeldproject

Probeer BIMcollab uit en open het voorbeeldproject om te zien hoe je issues kunt toevoegen of bewerken, ongeacht het gebruikte platform. Het enige wat je moet doen is de volgende stappen volgen:

In de webapplicatie

1. Ga in je webbrowser naar join.bimcollab.com
  2. Log in met je gegevens
  3. Op de pagina 'Mijn projecten', klik op het BIMcollab Voorbeeldproject
  4. Klik op de Issues pagina
Je kunt nu op ieder issue klikken om de details te zien.

In BIMcollab Zoom

1. Download en installeer BIMcollab Zoom hier
  2. Open het 'BIMcollab Example Project' .bcp bestand, dat hier kan worden gevonden:
    Windows: C:/Users/Public/Documents/BIMcollab Zoom/Sample
    Mac: Applications/BIMcollab Zoom/Sample
  3. Klik op de knop 'Verbinden'  (1)
  4. Vul de volgende informatie in (2):
    1. BIMcollab: join.bimcollab.com
    2. Je e-mailadres
    3. Je wachtwoord
  5. Kies 'Verbinden' (3)
  6. Selecteer het ‘BIMcollab Example project' (4)
  7. Klik op OK (5)

Ga naar het Issues paneel. Klik op een issue om de details te zien of dubbelklik erop om in te zoomen op het issue in het 3D Model.

BIMcollab Zoom zal initieel standaard naar de map met het voorbeeldproject gaan. Indien dit niet het geval is, kun je het voorbeeldproject hier vinden:
  1. Windows: C:/Users/Public/Documents/BIMcollab Zoom/Sample
  2. Mac: Applications/BIMcollab Zoom/Sample

In Navisworks

1. Download de voorbeeld IFC-bestanden hier. Je kan ook onmiddellijk een voorbeeld Navisworks-model downloaden
  2. Download de BCF Manager voor Navisworks hier en installeer
  3. Start Navisworks en voeg alle IFC-bestanden toe aan een nieuw Navisworks-model, of open het voorbeeld NWD-bestand
  4. Ga in het menu naar BIMcollab > BCF Manager
  5. Klik in de BCF Manager op de knop 'Verbinden'
  6. Vul de volgende informatie in:
    1. BIMcollab: join.bimcollab.com
    2. Je e-mailadres
    3. Je wachtwoord
  7. Kies 'Verbinden'
  8. Selecteer het ‘BIMcollab Example project'
Klik op een issue in de BCF Manager om de details te zien of dubbelklik erop om in te zoomen op het issue in het 3D Model.

In Solibri

1. Download de voorbeeld IFC-bestanden hier. Je kunt ook voorbeeldmodellen van Solibri downloaden
  2. Voeg alle IFC-bestanden toe aan een nieuw Solibri-model, of open de SMC-bestanden
  3. Raadpleeg het artikel Verbinden met BIMcollab Nexus vanuit Solibri en volg de stappen om een verbinding met BIMcollab tot stand te brengen
  4. Wanneer je een server toevoegt, voer https://join.bimcollab.com in, en selecteer het 'BIMcollab Example project' als je project
Je kunt nu op elk issue in de BCF Connector klikken om de details ervan te zien, alsook de weergave in 3D.

In Revit

1. Download het voorbeeld Revit-model hier
  2. Download de BCF Manager voor Revit hier en installeer
  3. Start Revit en open het voorbeeld RVT-bestand
  4. Ga in het menu naar BIMcollab > BCF Manager
  5. Klik in de BCF Manager op de knop 'Verbinden'
  6. Vul de volgende informatie in:
    1. BIMcollab: join.bimcollab.com
    2. Je e-mailadres
    3. Je wachtwoord
  7. Kies 'Verbinden'
  8. Selecteer het ‘BIMcollab Example project'
Klik op een issue in de BCF Manager om de details te zien of dubbelklik erop om in te zoomen op het issue in het 3D Model.

Met Archicad

1. Download het voorbeeld Archicad-model hier
  2. Download de BCF Manager voor Archicad hier en installeer
  3. Start Archicad en open het voorbeeld PLA-bestand
  4. Ga in het menu naar BIMcollab > BCF Manager
  5. Klik in de BCF Manager op de knop 'Verbinden'
  6. Vul de volgende informatie in:
    1. BIMcollab: join.bimcollab.com
    2. Je e-mailadres
    3. Je wachtwoord
  7. Kies 'Verbinden'
  8. Selecteer het ‘BIMcollab Example project'
Klik op een issue in de BCF Manager om de details te zien of dubbelklik erop om in te zoomen op het issue in het 3D Model.

Meld je aan voor een gratis BIMcollab account.
Het voorbeeldproject is toegankelijk vanaf elke account op de gratis space join.bimcollab.com. Als je nog geen gratis account hebt, kan je er hier een aanmaken.