Verbinden met BIMcollab Nexus vanuit Solibri

Solibri is een zeer krachtige en flexibele BIM tool. Verbonden met BIMcollab Nexus wordt het onderdeel van een even krachtig ecosysteem voor issuemanagement.

Versie 9.12 - De BCF Live connector

De BCF Live connector is geïntroduceerd in Solibri 9.12.

Configureer de instellingen van de BCF Live Connector

1. Ga naar de BCF Live Connector Layout om verbinding te maken met BIMcollab Nexus en issues te synchroniseren
  2. In de BCF Live View, zet de schuifregelaar aan om de verbinding te configureren

3. Voeg een nieuwe server toe in het Selecteer project venster, selecteer BIMcollab new als server
  4. Typ het adres van de BIMcollab space in het URL veld, in de vorm https://voorbeeld.bimcollab.com

5. Klik op Authenticate en vul uw BIMcollab login gegevens in om de verbinding te configureren
  6. De servernaam zal zichtbaar zijn in Solibri en kan verschillen van de URL
  7. Selecteer het project waarmee je wilt verbinden, en klik op Start Synchronization

Versie 9.10 - De geïntegreerde BCF connector

Solibri gebruikt hun BCF Connector om verbinding te maken met BIMcollab Nexus en issues te synchroniseren. Vanaf versie 9.10 is de BCF connector inbegrepen in de installatie van Solibri (Office, Site en Anywhere).

Configureer de instellingen van de BCF Connector

Je vindt de BCF Connector instelling onder File > Settings> BCF connector.
  1. Voeg een nieuwe server toe in het venster, selecteer BIMcollab new als server
  2. Typ het adres van de BIMcollab space in het URL veld, in de vorm https://voorbeeld.bimcollab.com

3. Klik op Authenticate en vul uw BIMcollab login gegevens in om de verbinding te configureren
  4. De servernaam zal zichtbaar zijn in Solibri en kan verschillen van de URL

5. Wanneer je dit venster sluit, worden je instellingen opgeslagen en zijn ze beschikbaar voor gebruik in Solibri bij het synchroniseren van presentaties.
Vink het selectievakje Show Synchronization Report aan omdat dit een overzicht geeft van hoeveel issues succesvol zijn geïmporteerd, geëxporteerd en bijgewerkt na synchronisatie.

Versie 9.8 and 9.9 - BCF connector extensie

Wanneer u met Solibri Model Checker 9.8 of 9.9 werkt, volg dan deze stappen om de BCF Connector succesvol te installeren en in te stellen.
  1. Uw Solibri beheerder moet de BCF Connector extensie vanuit het Solibri Solution Center toevoegen en toewijzen aan alle gebruikers voordat zij deze kunnen installeren.
  2. Je kan de laatste BCF Connector in Solibri vinden en installeren via File > Solution Center

3. Na de installatie moet Solibri opnieuw worden opgestart om de extensie te laten werken.
  4. Het configureren van de instellingen voor de Solibri BCF Connector zijn hierboven uitgelegd in de paragraaf Versie 9.10 - Configureer de instellingen van de BCF connector