Module To do's

De To do's module host de communicatie over alle items in BIMcollab Twin. Alle communicatie over het project wordt verzameld in deze module. To do's op BIMcollab Twin is openbaar en zichtbaar voor alle betrokken partijen die toegang hebben tot het project. Iedereen die aan het project werkt heeft inzicht in alle openstaande vragen en taken.

Soorten communicatie (To do's)

Binnen de communicatiemodule zijn er verschillende soorten items die gebruikers gebruiken om te communiceren:
  1. Er kunnen vragen worden gepost over items die een antwoord nodig hebben. Als een gebruiker een algemene vraag wil stellen, of meer specifiek een vraag over een specifiek document of een element in het project, kan hij direct een vraag stellen over dat item. Als de verantwoordelijke partij een antwoord heeft gegeven, kan de verzender aangeven of het antwoord is goedgekeurd.
  2. Taken zijn een actiepunt dat aan een specifieke gebruiker wordt gegeven. Een verzoek kan bijvoorbeeld zijn om informatie aan te vullen of geometrie aan te passen. Als de verantwoordelijke de actie heeft voltooid, kan hij dit aangeven in het systeem en kan de verzender controleren of het antwoord kan worden goedgekeurd.
  3. Notities kunnen worden toegevoegd aan bijna elk item binnen BIMcollab Twin. Een notitie is een extra opmerking en er kan geen workflow aan gekoppeld worden. Een notitie kan echter wel worden gemeld via het veld 'Geïnformeerd'.
  4. Meldingen worden automatisch aangemaakt wanneer je wordt vermeld als ontvanger van een nieuw To do item.
  5. Revisies worden gebruikt om een document (of een set documenten) toe te wijzen aan een revisie en om het proces te volgen. Zodra een revisie is toegewezen aan een gebruiker, worden de documenten in de revisie vastgelopen.

Er zijn ook items die worden aangemaakt door workflows:
  1. Audittaken: één of meerdere gebruikers krijgen de taak om een document te coördineren. Een audittaak kan worden voltooid met of zonder opmerkingen.
  2. Reviews: een of meer gebruikers krijgen de taak om een document goed te keuren of af te wijzen.

Filteropties

Je kunt deze To do's filteren met een aantal handige opties in de linkerkolom: De opties zijn Mijn filters (Filter op taken die met jou te maken hebben) (1) , Status (2) en Labels (3).