Gebruikersgroepen en zichtbaarheid van issues

In de plannen Premium en Ultimate kunnen projectleiders gebruikersgroepen instellen om te bepalen wie issues kan zien, en aan wie issues kunnen worden toegewezen.

Elk teamlid kan aan een of meer groepen worden toegevoegd. Groepen vertegenwoordigen subteams binnen het project. Ze moeten worden ingesteld in het BIMcollab project door een projectleider voordat ze kunnen worden gebruikt.
Om te weten hoe je gebruikersgroepen maakt, raadpleeg het artikel Projectinstellingen bepalen.
Eenmaal gedefinieerd, kunnen gebruikers worden toegewezen aan een of meer groepen door de projectleider in de Teamlid instellingen van het project.
  1. Ga naar de Instellingen pagina van het project
  2. Selecteer het tabblad Teamleden
  3. Klik op een van de teamleden om ze te bewerken, en voeg ze toe aan de gewenste groep(en)

Zichtbaarheid

Projectleiders kunnen ervoor kiezen om het veld 'Zichtbaar voor' in te schakelen voor issues in het project.

Wanneer dit veld geactiveerd is voor een project, is het mogelijk om te definiƫren welke teamleden het issue kunnen bekijken wanneer een issue wordt aangemaakt in het project.
Standaard heb je 4 opties om de zichtbaarheid te definiƫren om issues te verbergen voor specifieke gebruikers:
  1. Alle
  2. Alleen ik
  3. Mijn bedrijf
  4. Projectleiders
Als deze opties niet voldoende zijn voor de behoeften van het project, kunnen de aangepaste gebruikersgroepen helpen bij het beheer van de zichtbaarheid.

Gebruikersgroepen en vertrouwelijke issues maken deel uit van de Premium and Ultimate plannen.
Issues waarvan de zichtbaarheid is ingesteld op een specifieke groep, zullen alleen worden gezien door de teamleden die tot deze groep behoren. Teamleden die niet zijn opgenomen in de zichtbaarheidskeuze zullen het issue nooit zien.
De auteur en de eigenaar van een issue (aan wie het issue is toegewezen) kunnen het issue altijd zien.
Wees voorzichtig met welke teamleden je projectrapporten deelt als je vertrouwelijke issues gebruikt. Bij het maken van een project- of activiteitenrapport heb je de mogelijkheid om items uit te sluiten die niet voor iedereen zichtbaar zijn.

Beperking van de toewijzing van issues

Naast zichtbaarheid kunnen de gebruikersgroepen ook worden gebruikt om te beperken aan welke gebruikers een teamlid zijn issues kan toewijzen.
Als de optie 'Enkel het toewijzen van issues aan leden van de gebruikersgroep(en) van het teamlid toestaan' is ingeschakeld in de instellingen van het project, kunnen teamleden alleen issues toewijzen aan andere teamleden die deel uitmaken van dezelfde groepen. Aangezien een teamlid deel kan uitmaken van meerdere groepen, is het ook mogelijk om issues toe te wijzen over meerdere gebruikersgroepen.