Gebruikersgroepen en zichtbaarheid van issues

Gebruikersgroepen en zichtbaarheid van issues

In de plannen Connected en Enterprise kunnen projectleiders gebruikersgroepen instellen om te bepalen wie issues kan zien, en aan wie issues kunnen worden toegewezen.

Elk teamlid kan aan een of meer groepen worden toegevoegd. Groepen vertegenwoordigen subteams binnen het project. Ze moeten worden ingesteld in het BIMcollab project door een projectleider voordat ze kunnen worden gebruikt.
Om te weten hoe je gebruikersgroepen maakt, raadpleeg het artikel Projectinstellingen bepalen.
Eenmaal gedefinieerd, kunnen gebruikers worden toegewezen aan een of meer groepen door de projectleider in de Teamlid instellingen van het project.
 1. Ga naar de Instellingen pagina van het project
 2. Selecteer het tabblad Teamleden
 3. Klik op een van de teamleden om ze te bewerken, en voeg ze toe aan de gewenste groep(en)Zichtbaarheid

Projectleiders kunnen ervoor kiezen om het veld 'Zichtbaar voor' in te schakelen voor issues in het project.

Wanneer dit veld geactiveerd is voor een project, is het mogelijk om te definiƫren welke teamleden het issue kunnen bekijken wanneer een issue wordt aangemaakt in het project.
Standaard heb je 4 opties om de zichtbaarheid te definiƫren om issues te verbergen voor specifieke gebruikers:
 1. Alle
 2. Alleen ik
 3. Mijn bedrijf
 4. Projectleiders
Als deze opties niet voldoende zijn voor de behoeften van het project, kunnen de aangepaste gebruikersgroepen helpen bij het beheer van de zichtbaarheid.Gebruikersgroepen en vertrouwelijke issues maken deel uit van de Connected and Enterprise plannen.
Issues waarvan de zichtbaarheid is ingesteld op een specifieke groep, zullen alleen worden gezien door de teamleden die tot deze groep behoren. Teamleden die niet zijn opgenomen in de zichtbaarheidskeuze zullen het issue nooit zien.
De auteur en de eigenaar van een issue (aan wie het issue is toegewezen) kunnen het issue altijd zien.
Wees voorzichtig met welke teamleden je projectrapporten deelt als je vertrouwelijke issues gebruikt. Bij het maken van een project- of activiteitenrapport heb je de mogelijkheid om items uit te sluiten die niet voor iedereen zichtbaar zijn.

Beperking van de toewijzing van issues

Naast zichtbaarheid kunnen de gebruikersgroepen ook worden gebruikt om te beperken aan welke gebruikers een teamlid zijn issues kan toewijzen.
Als de optie 'Enkel het toewijzen van issues aan leden van de gebruikersgroep(en) van het teamlid toestaan' is ingeschakeld in de instellingen van het project, kunnen teamleden alleen issues toewijzen aan andere teamleden die deel uitmaken van dezelfde groepen. Aangezien een teamlid deel kan uitmaken van meerdere groepen, is het ook mogelijk om issues toe te wijzen over meerdere gebruikersgroepen.

  • Related Articles

  • De toewijzing van issues in een project beperken

   Projecten kunnen uit veel teamleden bestaan. Bij het toewijzen van een issue maakt deze lange lijst van mogelijke teamleden het kiezen van de juiste persoon niet eenvoudiger. Sommige teamleden moeten alleen issues kunnen toewijzen aan teamleden ...
  • Issues classificeren en structureren

   Om issues te kunnen ordenen en structureren, is het nodig zoveel mogelijk eigenschappen te definiëren. Hoe meer details een issue bevat, hoe beter het te plaatsen en ermee te werken is. Begin met het definiëren van de velden Type, Area, Milestone, ...
  • Issues bewerken en becommentariëren

   In BIMcollab Cloud, maar ook met BIMcollab ZOOM of de BCF managers kan je opmerkingen toevoegen aan bestaande issues en de eigenschappen ervan bewerken. BIMcollab Cloud Vanuit BIMcollab Cloud is het mogelijk om opmerkingen toe te voegen en issues te ...
  • Kleuren van issues op basis van hun status

   De titel van issues in BIMcollab Cloud, BCF Managers, en BIMcollab ZOOM zullen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van hun status. Lees meer over de goedkeuringsworkflow en de status van de voortgang in Issues classificeren en structureren. De ...
  • Projecten van join.bimcollab.com naar een private space migreren

   BIMcollab Cloud ondersteunt momenteel niet het verplaatsen van projecten van join.bimcollab.com naar een private space, of van de ene private space naar de andere. Je kunt echter wel een deel van de gegevens delen door issues over te hevelen tussen ...