Een BIMcollab ZOOM Trial opzetten

Een BIMcollab ZOOM Trial opzetten

BIMcollab ZOOM is een desktop IFC viewer voor modelvalidatie. De volledige functionaliteit van BIMcollab ZOOM kan ontketend worden door een volledige ZOOM licentie aan te schaffen. 
Dit artikel zal stap voor stap de procedure doorlopen om een gratis 30-dagen trial van BIMcollab ZOOM te verkrijgen.

Stap 1: De ZOOM Trial-licentie activeren

 1. Ga naar https://www.bimcollab.com/nl/go/free-zoom-trial
 2. Klik op 'Start je 30-dagen trial' 3. Je wordt gevraagd om je e-mailadres in te vullen om de ZOOM Trial-licentie te activeren  1. Als er al een BIMcollab ID bestaat voor het e-mailadres, kan je inloggen met je wachtwoord, en wordt de trial meteen geactiveerd. De licentie wordt automatisch aan het bestaande account gekoppeld.
  2. Als er nog geen BIMcollab ID bestaat, kan je er in de volgende stap één aanmaken. 
   Je wordt gevraagd je naam in te vullen en een nieuw wachtwoord in te stellen. De trial wordt meteen geactiveerd en de licentie wordt aan het nieuwe account gekoppeld.   Je kan je hier ook op voorhand registreren: https://www.bimcollab.com/nl/plans/bimcollab-cloud/start-for-free
 4. Als de trial eenmaal is geactiveerd, zie je een bevestiging, samen met de datum tot wanneer de trial geldig is.  Als je tijdens het aanvragen van de trial-licentie tegen problemen aanloopt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via support@bimcollab.com.

  Stap 2: BIMcollab ZOOM downloaden en installeren

  Ga naar onze website en download BIMcollab ZOOM. Eenmaal gedownload, kan je de applicatie installeren op je computer.
  Je kan een Quick Start Guide vinden om je op weg te helpen in het artikel Quick Start Guide BIMcollab ZOOM.

  Stap 3: Start BIMcollab ZOOM en haal je Trial-licentie op

  Start BIMcollab ZOOM om te beginnen met het gebruik van je ZOOM Trial-licentie.
  Als dit een eerste installatie is, kan om een activering worden gevraagd. Je kunt de applicatie activeren door in te loggen met de gegevens van je BIMcollab ID.
  Als je BIMcollab ZOOM activeert met dezelfde BIMcollab ID waarmee je de trial-licentie hebt aangevraagd, zal de licentie automatisch worden opgehaald, en kun je BIMcollab ZOOM onmiddellijk ten volle beginnen gebruiken.

  Volg deze stappen om je ZOOM Trial-licentie op te halen, als dit nog niet automatisch gebeurd is:
  1. Ga naar Extra > Instellingen > Licentie
  2. Onder 'Licentietype', kies 'Persoonlijke licentie' (in Mac, typ join.bimcollab.com in de BIMcollab veld)
  3. Onder 'Licentie aanmeldgegevens', vul je BIMcollab ID logingegevens in
  4. Klik op 'Ophalen' om de licentie op te halen

  De verbinding zal controleren of er een ZOOM licentie beschikbaar is voor je account, en zal je ZOOM Trial-licentie activeren.

  Je kan controleren of je een licentie gebruikt door te kijken naar de tekst 'Trial modus', en het aantal resterende dagen van je proefperiode in de linker benedenhoek van BIMcollab ZOOM.
  Als de tekst 'Gratis modus' is, gebruik je nog steeds een gratis licentie.  Stap 4: Gebruik zoals je wilt

  Je kunt je ZOOM Trial-licentie nu gebruiken in combinatie met alle BIMcollab Cloud spaces. De verbinding met je trial-licentie wordt onthouden.
  Je Trial-licentie is geldig voor een periode van 30 dagen.

  Laad de meegeleverde voorbeeldmodellen of je eigen IFC-modellen in.
  Veel plezier tijdens je proefperiode en deel gerust je ervaringen met ons!
  Wist je dat BIMcollab support gratis is?
  Als er problemen optreden tijdens de installatie of het gebruik, of als je ons gewoon een pluim wilt geven, laat het ons weten door contact met ons op te nemen via support@bimcollab.com.

   • Related Articles

   • Een clashdetectie uitvoeren met BIMcollab ZOOM

    BIMcollab ZOOM gebruikers met een ZOOM-licentie, kunnen een clashdetectie uitvoeren met geladen modellen. Een clashregel instellen Volg deze stappen om een clashregel aan te maken: Start BIMcollab ZOOM met een een ZOOM-licentie Maak verbinding met ...
   • Een ZOOM-licentie ophalen

    Wanneer een BIMcollab ZOOM-licentie beschikbaar is voor jou, kan je de licentie ophalen en dan de volledige functionaliteit van ZOOM gebruiken. Er zijn drie verschillende licentietypes, (bedrijfslicentie op naam, zwevende bedrijfslicentie en ...
   • Een ZOOM-licentie kopen

    BIMcollab ZOOM-licenties kunnen op twee manieren worden aangekocht: Bedrijfslicentie: deze kunnen worden aangeschaft als onderdeel van een BIMcollab abonnement. Er zijn hiervan 2 type licenties: 1. Licentie op naam; deze is gekoppeld aan een bepaalde ...
   • De bestanden uit een gedeelde projectmap in BIMcollab ZOOM laden

    In BIMcollab ZOOM is het mogelijk om IFC-bestanden en point clouds, die zijn opgeslagen in een gedeelde map, te koppelen aan een project op BIMcollab Cloud.  Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat alle teamleden van het BIMcollab Cloud project ...
   • BIMcollab ZOOM (Free) activeren

    Eerste activatie Wanneer je BIMcollab ZOOM voor de eerste keer opstart, zal je gevraagd worden om in te loggen met je persoonlijke BIMcollab ID om de toepassing te activeren. Als je nog geen BIMcollab ID hebt, kun je er direct een aanmaken vanuit het ...