Documenten toevoegen aan 3D-modelelementen

In BIMcollab Twin kunnen gebruikers documenten die ze in hun Projectfase hebben geüpload direct aan specifieke elementen in het 3D-model koppelen. Documenten verbinden met relevante objecten levert contextspecifieke informatie op en maakt het gemakkelijker om relevante informatie te vinden.

Om documenten aan objecten te koppelen, moet u eerst de documenten uploaden naar uw project (fasen) en de vereiste 3D-modellen uploaden naar de WebViewer.

3D-modellen kunnen alleen in de WebViewer worden gevisualiseerd als ze zijn geüpload op projectfaseniveau.  Zorg ervoor dat je de juiste fase hebt geselecteerd en documenten hebt geüpload op faseniveau.

Gebruikersrechten

In BIMcollab Twin heeft elke gebruikersrol specifieke rechten die het mogelijk maken of beperken om verschillende aspecten van een project te bekijken, toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.
Deze zijn ook van toepassing op de mogelijkheid om documenten vast te maken aan objecten in de WebViewer. De toestemming die hieronder wordt gegeven, heeft invloed op wat er voor jou beschikbaar is binnen deze functie:
  1. Documentweergave rechten:Alleen de documenten waar jij als gebruiker rechten op hebt zullen beschikbaar zijn voor selectie. Op dezelfde manier worden bij het selecteren van objecten met bijgevoegde documenten alleen de documenten weergegeven die onder jouw machtigingen vallen. Het is dus mogelijk dat documenten gekoppeld zijn aan elementen die je niet kunt bekijken.
  2. Modelrechten: Alleen gebruikers met zowel het recht om het model te bekijken als het recht om documenten aan objecten te koppelen, kunnen documenten aan elementen koppelen.
Lees hier meer over de details van gebruikersrollen en machtigingen: Machtigingen voor gebruikersrollen

Documenten aan modelelementen koppelen

Documenten kunnen worden gekoppeld aan objecten op het tabblad Model. Het paneel Documenten bijvoegen wordt standaard aan de linkerkant geopend. Klik op de pijlknop (1) om het paneel te minimaliseren .

1. Selecteer de benodigde elementen in de interface van het 3D-model. Je kunt elementen handmatig selecteren of je kunt alle elementen die tot hetzelfde Objecttype behoren selecteren in het Navigatiemenu.
Het maximum aantal elementen dat tegelijkertijd kan worden geselecteerd is 200. Als er meer dan 200 objecten zijn geselecteerd, wordt deknop Documenten bijvoegen grijs.

2. Zodra je de elementen hebt geselecteerd, klik je op de knop Document bijvoegen (2).

3. De samenvattingsknop (3) geeft aan hoeveel elementen zijn geselecteerd waaraan de documenten zullen worden gekoppeld.

4. Om de documenten te selecteren die je aan het geselecteerde object wilt koppelen, begin je met typen in de zoekbalk (4)Om documenten te vinden, kun je alle termen uit de documentnaam en alle metagegevens van het document gebruiken.

5. Uit de weergegeven documenten kunt u meerdere documenten selecteren om bij te voegen door voor elk document op de knop Document bijvoegen (5) te klikken.

6. Het document is nu gekoppeld aan het object.

Als je besluit om later meer documenten aan een object toe te voegen, wordt de knop "Document toevoegen" grijs als er al een document aan het object is toegevoegd.
Als je met de muis over de knop beweegt, verschijnt er een bericht met de tekst "Dit document is gekoppeld aan alle geselecteerde objecten".

Documenten vinden die aan specifieke objecten zijn gekoppeld

Zodra documenten aan objecten zijn gekoppeld, worden deze weergegeven in het documentenpaneel wanneer die objecten worden geselecteerd in de 3D-weergave.

Eén element selecteren:
Als je een element uit het 3D-model selecteert en er zijn documenten aan gekoppeld, dan worden die in het menu weergegeven.

Als die er niet zijn, wordt het bericht "Aan dit object zijn geen documenten gekoppeld" weergegeven.

Meerdere elementen selecteren:
Als je meerdere elementen selecteert, geeft de lijst alle documenten weer die gekoppeld zijn aan de geselecteerde documenten, zelfs als een bepaald document gekoppeld is aan slechts één element in de selectie.

De samenvattingsknop verduidelijkt of het specifieke document is gekoppeld aan alle geselecteerde elementen, of alleen aan specifieke elementen uit de selectie.
Als u de muisaanwijzer over de gerelateerde objecten houdt, worden meer details getoond.
  1. Als het al is gekoppeld aan alle objecten uit de selectie, geeft het overzicht "Alle" weer en is de actie Document koppelen niet beschikbaar. Als je met de muis over de knop beweegt, verschijnt er een bericht met de tekst "Dit document is gekoppeld aan alle geselecteerde objecten".

2. Als het document niet aan alle objecten in de selectie is gekoppeld, dan wordt het aantal objecten getoond (meer details worden getoond als je met de muisaanwijzer beweegt) en is de actie Document koppelen beschikbaar.

Acties met bijgevoegde documenten

Bekijk
Om een document uit de lijst te bekijken, selecteer je het pictogram met de drie puntjes en kies je de optie "Bekijken". Het document wordt geopend in een ander tabblad.

Alleen bestanden in PDF-, DWG-, PNG- en JPG-indelingen kunnen worden bekeken.

Documenten losmaken
Om een document los te koppelen van het object, selecteer je het pictogram met de drie puntjes voor het gewenste document en kies je de optie "Loskoppelen".