BIMcollab Zoom-licenties in BIMcollab Nexus beheren

Als beheerder kan het gebruik van beschikbare BIMCollab Zoom licenties beheerd worden via de administratiepagina van de BIMcollab Nexus space.
Voor meer informatie over het aanschaffen van Zoom-licenties voor je BIMcollab Nexus, kan je het artikel Een Zoom-licentie kopen raadplegen.

Om licenties te beheren, volg deze stappen:
  1. Log in in je BIMcollab Nexus als beheerder
  2. Ga naar het Administratie dashboard door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken en Administratie te kiezen.

3. Ga naar het Zoom tab
Hier vind je een overzicht van hoeveel licenties beschikbaar zijn en hoeveel er in gebruik zijn.
Als je floating licenties hebt, kun je op deze pagina ook zien hoeveel weigeringen er deze en vorige maand zijn geweest. Deze statistiek laat zien hoe vaak gebruikers een licentie niet konden ophalen omdat deze al in gebruik was.

Er zijn twee soorten licenties mogelijk in een BIMcollab Nexus space.
  1. Single licenties worden toegewezen aan één specifieke gebruiker. Deze gebruiker kan altijd de BIMcollab Zoom licentie ophalen.
  2. Floating licenties kunnen worden verdeeld over meerdere gebruikers. Alle gebruikers die zijn toegevoegd aan de Zoom pagina hebben toegang tot de licenties. Per licentie kunnen vier gebruikers worden toegevoegd aan de licentiepool. Als alle licenties in gebruik zijn, krijgt de volgende gebruiker die toegang wil tot de licentie een melding: Alle licenties zijn in gebruik
Gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit een licentiepool (Floating licenties):
  1. Klik op de [+] knop om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan de licentiepool of op het 'prullenbak' icoon achter de naam van een gebruiker om deze te verwijderen
  2. Herhaal deze stappen totdat je alle gebruikers aan je licentiegroep hebt toegevoegd.
Per gebruiker kunnen een aantal instellingen worden gekozen:
  1. Verlenging blokkeren
    Wanneer deze optie is aangevinkt, zal de gebruiker verhinderd worden om een licentie uit de pool op te halen of te verlengen.
  2. Toestaan om te lenen
    Wanneer deze optie is aangevinkt, kan de gebruiker een licentie voor maximaal 7 dagen reserveren. Gedurende deze periode kan de licentie alleen door deze gebruiker worden gebruikt. De licentie zal ook beschikbaar zijn voor de gebruiker wanneer hij niet verbonden is met de space, of offline werkt.
  3. Beperkt tot deze space
    Als deze optie is aangevinkt, zal de gebruiker de licentie niet kunnen gebruiken als hij niet verbonden is met de space of als hij offline is.