Welke functies biedt BIMcollab Zoom naast IFC model viewing?

Welke functies biedt BIMcollab Zoom naast IFC model viewing?

BIMcollab Zoom biedt veel meer dan alleen IFC bekijken in de gratis modus en de gelicentieerde modus, waaronder het volgende:

Vrije modus

Voor BIMcollab Zoom kun je maar één software downloaden. Daarna start je BIMcollab Zoom altijd op in de Free-modus.

Model bekijken

1. Snel laden van IFC-bestanden, ondersteuning voor IFC4, Pointclouds E57
  2. Een federatief model maken van meerdere IFC-bestanden en opslaan als een deelbaar projectbestand (.bcp)
  3. Door BIM-gegevens van IFC-modellen bladeren
  4. Uitknippen van vlakken/doos, automatisch grondplan
  5. Meten, eigendomsstempels, aantekeningen
  6. Externe documenten gekoppeld in IFC-bestanden openen
  7. Laad de bestanden vanuit een gedeelde projectmap in BIMcollab Zoom
  8. Bestanden laden vanuit BIMcollab model WebViewer

Beheer van problemen

1. Projectproblemen aanmaken (niet vanuit clashregels) en BCF-exports maken
  2. Problemen delen met BIMcollab Nexus
  3. BIM-zaken bewerken en becommentariëren
  4. Verbinding maken met BIMcollab Nexus-kwestiebeheer

Modelcontrole

Slimme weergaven
  1. Basis- en geavanceerde Smart Views maken voor visuele modelvalidatie van IFC-model alleen in de lokale map
  2. Snelle visuele controle door verschillende elementen te tonen, filteren, verbergen en kleuren op basis van hun eigenschappen
  3. Automatische kleurclassificatie van IFC-elementen op basis van hun eigenschappen zoals type, brandklasse, enz.

Met een Zoom-licentie: Extra ontgrendelde functies

Vraag hieronder je Zoom-licentie aan om toegang te krijgen tot deze extra functies.

Model bekijken

1. Een projectmap instellen om gedeelde bestanden aan een project te koppelen

Modelcontrole

Slimme weergaven
      Conflicten
  • Clashregels maken en delen via een lokale of gedeelde map
  • Geometriecontroles uitvoeren binnen één of meerdere IFC-modellen
  • Je model vergelijken met een IDM (Information Delivery Manual) met behulp van Smart Views en problemen creëren op basis van de resultaten.
  • Je model vergelijken met een IDS (Information Delivery Specification) en problemen creëren op basis van de resultaten.
  • Verken verschillende manieren om de botsende elementen te visualiseren
  • Organiseer conflictresultaten door botsingen te groeperen op elementtype, verdiepingsniveau, raster enz.
  • Batchgeneratie van problemen uit botsingen
  • Automatisch bijwerken van problemen volgens hun laatste status
  • De status van conflicten beheren met Smart Issues
  • Bewaak de voortgang van SmartIssues in BIMcollab Nexus

Modelgegevens

Lijsten
  • Informatie uit IFC-modellen halen met behulp van lijsten
  • Kwantificatielijst en eigendomstelling
  • Gebruik de kracht van slimme eigenschappen in combinatie met lijsten om het potentieel voor gegevensextractie te maximaliseren
  • Lijsten en hun resultaten online delen met alle projectteamleden (mogelijk na verbinding met BIMcollab Nexus)
  • Grote gegevenssets samenvatten en de relaties tussen componenten visualiseren met behulp van een draaitabel in lijsten

1. Deel slimme eigenschappen met het team.
  2. BIM-gegevens in uw IFC-modellen structureren en opnieuw organiseren
  3. Aangepaste classificatiesystemen maken voor uw IFC-elementen, zoals de NL-SfB codering