Systeemvereisten BIMcollab

BIMcollab Nexus

De BIMcollab webapplicatie draait op elke moderne webbrowser die TLS 1.2 of een latere versie ondersteunt.
Van de volgende clients is bekend dat ze TLS 1.2 niet kunnen gebruiken. Je kunt deze clients niet gebruiken voor toegang tot de service.
  1. Android 4.3 en eerdere versies
  2. Firefox versie 5.0 en eerdere versies
  3. Internet Explorer 8-10 op Windows 7 en eerdere versies
  4. Internet Explorer 10 op Windows Phone 8
  5. Safari 6.0.4/OS X10.8.4 en eerdere versies

BIMcollab Model WebViewer

Ondersteunde browsers

Alle browsers worden ondersteund voor de BIM WebViewer, maar de prestaties zijn niet gelijk. De volgende browsers worden aanbevolen:
  1. Chrome (aanbevolen)
  2. Rand (aanbevolen)
  3. Firefox
  4. Safari
Daarnaast zorgen64-bits browsers en een minimale internetbandbreedte van 40 Mbps voor een optimale kijkervaring.
Als je met grotere modellen werkt, wordt een internetverbinding van 100 Mpbs (4G) verder aanbevolen.

Ondersteunde apparaten

Elk apparaat met een stabiele internetverbinding is geschikt voor de BIM WebViewer. Deze omvatten het volgende:

iOS versie 15+
  1. iPhone - 6S, SE, 7 en hogere modellen
  2. iPad -Air 2, Pro, Mini 4 en hogere modellen
Android OS versie 11+
  1. Alleen apparaten die Web Sockets en WebGL 2.0 ondersteunen
PC/Mac
  1. Minimale vereisten zijn gebaseerd op browservereisten. Een speciale grafische kaart wordt echter sterk aanbevolen.
  2. Daarnaast wordt 16 GB RAM aanbevolen voor middelgrote projecten en 32 GB RAM voor grootschalige projecten.
Bij gebruik van een mobiel apparaat zijn de snelheid en prestaties van de WebViewer afhankelijk van de grootte van het model. Hoewel kleinere modellen meestal wel te bekijken zijn, hebben grote modellen meer geheugen nodig dan de meeste mobiele telefoons kunnen bieden. Hierdoor kunnen grote modellen langzaam laden of zelfs de applicatie laten crashen.
De WebViewer is niet getest in externe desktopconfiguraties. Prestaties en functionaliteit kunnen variƫren als de toegang verloopt via een externe omgeving.

On-premise versie

Ondersteunde softwareversies.
  1. Windows 2019 en hoger
  2. SQL Server 2019 en hoger. Web/Standaard/Enterprise-versies
  3. IIS Server 10 en hoger

BIMcollab Tweeling

BIMcollab Zoom

BCF-managers

Gerelateerd artikel: