Software gebruiken die niet met BIMcollab geïntegreerd is

We zijn voortdurend bezig om meer en meer BIM-applicaties te verbinden met BIMcollab. Als je software gebruikt die nog niet is verbonden, dan is de eerste stap om je softwareleverancier te vragen om een geautoriseerde BIMcollab ontwikkelaar te worden. Je vindt meer informatie op onze website voor ontwikkelaars.

Het communiceren van issues naar de BIM-applicatie

1. Selecteer je issues
    In BIMcollab Nexus kan je de filters en de selectievakjes gebruiken om te kiezen welke issues je wil communiceren. Ga hiervoor naar de 'Issues' pagina van je project, en klik op 'Filter' om het filtermenu te tonen.

2. Maak een BCF-rapport aan
    Nadat je de gewenste issues hebt geselecteerd, klik je op de 'Rapport' knop op de Issues pagina. In het dialoogvenster Rapport kies je BCF als het bestandstype dat je wilt exporteren, en klik je op ‘Rapport aanmaken'.

3. Download
    Eenmaal aangemaakt kan je het bestand downloaden vanaf de Rapporten pagina.

4. Deel
    Je kunt het bestand delen met je teamleden op eender welke manier die voor jou beschikbaar is, bijvoorbeeld via een bestandsserver, als e-mailbijlage of via de cloud (dropbox, one drive, google drive).
  5. Open het bestand
    Open of importeer het BCF bestand in de BIM-software. Eigenschappen die niet bekend zijn in je applicatie zullen niet worden geïmporteerd.

Issues toevoegen vanuit de BIM-applicatie aan BIMcollab

1. Maak issues aan
    Maak of bewerk een of meer issues in je BIM-applicatie.
  2. Maak een BCF-bestand
    Bewaar of exporteer de issues die je wilt beheren als een BCF bestand.
  3. Importeer
    Ga in BIMcollab Nexus naar de Import pagina, blader naar het bestand en gebruik dan de import functie om het BCF bestand te uploaden. Selecteer indien nodig standaard eigenschappen om toe te voegen aan de issues wanneer deze ontbreken.

Tip de ontwikkelaars en stuur ze naar onze registratiesite om een verbinding te ontwikkelen.
Om te weten hoe je BIMcollab kan gebruiken met software die de BCF-standaard niet ondersteunt, raadpleeg het artikel Software gebruiken die BCF niet ondersteunt.