Software gebruiken die BCF niet ondersteunt

We zijn voortdurend bezig om meer en meer BIM-applicaties te verbinden met BIMcollab. Als je software gebruikt die nog niet is verbonden, dan is de eerste stap om je softwareleverancier te vragen om een geautoriseerde BIMcollab ontwikkelaar te worden. Je vindt meer informatie op onze website voor ontwikkelaars.

BIM-applicaties die de BCF-standaard niet ondersteunen

Issues communiceren naar de BIM-modelleurs

Met behulp van de BIMcollab Nexus webapplicatie kunnen ontwerpers issues vinden, eigenschappen van issues bekijken, opmerkingen lezen en de issues oplossen binnen hun BIM-applicatie. Door op een thumbnail te klikken, wordt de opgeslagen snapshot getoond, zodat gebruikers de locatie en eventuele annotaties kunnen zien.

Issues toevoegen in BIMcollab

1. Maak een nieuw issue aan
    Maak in BIMcollab Nexus een nieuw issue aan door naar de Issues pagina te gaan en op de 'Nieuw issue' knop te klikken.

2. Bewerk de eigenschappen
    Geef het issue een titel, beschrijving en stel de overige eigenschappen in. Zorg ervoor dat het issue aan het juiste teamlid wordt toegewezen en voeg, indien nodig, teamleden toe aan de goedkeuringslijst.

3. Voeg afbeeldingen toe
    Met je BIM-applicatie kun je vaak viewpoints exporteren als afbeeldingen of je kunt screenshots maken. Klik op de knop ‘Bladeren' om de afbeelding te selecteren en toe te voegen aan het issue.

4. Opslaan
    Sla het issue op door op 'Opslaan' te klikken.
Om te weten hoe je issues kan communiceren vanuit een toepassing die wel de BCF standaard ondersteunt, maar niet geïntegreerd is met BIMcollab, raadpleeg het artikel Software gebruiken die niet met BIMcollab geïntegreerd is.