Een property-/hoeveelheden-lijst ophalen met de auto color functie

Een property-/hoeveelheden-lijst ophalen met de auto color functie

Het is mogelijk om een lijst van eigenschappen/hoeveelheden op te halen uit het huidige geladen project.
Volg deze stappen om dit te doen:
  1. Start BIMcollab Zoom met een ZOOM-licentie
  2. Selecteer het Smart view paneel
  3. Maak een smart view aan die automatisch de benodigde componenten inkleurt
    Bijvoorbeeld: Automatisch kleuren van alle elementen waarvoor de materiaalnaam is gedefinieerd

4. Definieer in de Auto color property lijst de eigenschap die opgelijst moet worden, alsook de gewenste operator

5. Bewaar de Smart view, en dubbelklik erop in de lijst van Smart views om de resultaten te tonen. De resultaten worden getoond in de auto color legende

Klik met de rechtermuisknop op een regel in de legende en selecteer ‘Lijst naar CSV exporteren' om de resultaten als CSV-bestand te exporteren. Je kunt ook de hele tabel of een enkele waarde kopiëren.

BIMcollab Zoom voert geen hoeveelheidsberekeningen uit. Alle waarden worden rechtstreeks uit de IFC-modellen gehaald.