Configureer een taak voor Zoom Nightshift in de Windows Taakplanner

Configureer een taak voor Zoom Nightshift in de Windows Taakplanner

ZOOM Nightshift vermindert de tijd die besteed wordt aan clashmanagement nog verder door repetitieve taken uit te voeren terwijl je weg bent van je computer. Het kan automatisch nieuwe modelversies controleren, Smart Issues en gedeelde Lists bijwerken in BIMcollab Nexus, zodat het issue-overzicht up-to-date is wanneer je begint te werken.
Het automatiseert acties in Zoom met behulp van JSON scriptbestanden in combinatie met de Windows Taakplanner.

De Windows Taakplanner is een hulpmiddel waarmee je een taak op je computer kunt aanmaken en automatisch kunt laten uitvoeren. Hiermee kan je toepassingen starten, commando's uitvoeren en scripts uitvoeren. De taken kunnen op een bepaalde dag en tijd worden uitgevoerd of worden gestart wanneer zich een bepaalde gebeurtenis voordoet.
De Taakplanner is beschikbaar op alle Microsoft Windows-systemen.

Met Nightshift, kan je de volgende acties automatiseren in BIMcollab Zoom:
  1. Modellen openen / Aan project toevoegen
  2. Verbinden met project
  3. Issues filteren
  4. Issues updaten
  5. Alle Lists uitvoeren en delen
  6. Project synchroniseren
Om een script uit te voeren met Zoom Nightshift, moet je aan deze vereisten voldoen:
  1. Je gebruikt Windows
  2. Je gebruikt Zoom 5.2 of recenter met een actieve licentie
  3. De space en het project waarmee je verbinding wilt maken in Zoom vanuit het script staat in de lijst van recente projecten en je inloggegevens worden onthouden
  4. U hebt ZOOM-bewerkrechten in het project waarmee je verbinding maakt

Maak een JSON-script

Maak een JSON-script dat aangeeft welke acties moeten plaatsvinden wanneer Zoom Nightshift gestart wordt. Sla het bestand op op een locatie naar keuze op je computer.
Let op: Gebruik geen spaties in de naam van het scriptbestand.
Meer informatie over het maken van een JSON-script, en een voorbeeldscript vind je in het artikel Een JSON script maken voor Zoom Nightshift.

Stel een taak in de Taakplanner in

Volg deze stappen om een taak te configureren in de Taakplanner om Zoom Nightshift uit te voeren:
Opmerking: deze stappen beschrijven de workflow in Windows 10
  1. Ga naar het Windows Startmenu
  2. Choose Windows Systeembeheer > Taakplanner
  3. Maak een aparte map om je taken voor Zoom Nightshift in op te slaan door rechts te klikken op de hoofdmap in de Taakplanner Bibliotheek, en te kiezen voor 'Nieuwe Map...'
  4. Geef de map een duidelijke en unieke naam
  5. Selecteer de nieuw aangemaakte map
  6. Kies 'Basistaak maken'... in het Acties menu
  7. Geef de taak een naam en beschrijving, zodat het doel van de taak duidelijk is, en klik op 'Volgende'.

8. Duid de trigger van de taak aan
    Afhankelijk van de trigger die je kiest, zal je gevraagd worden een starttijd aan te geven voor de eerste uitvoering van de taak en hoe vaak de taak moet plaatsvinden

9. In het tabblad 'Actie', kies de actie ‘Een programma starten'
  10. Wanneer je op 'Volgende' klikt, zal je gevraagd worden om te bladeren naar het programma of script dat je wil uitvoeren
  11. Blader naar het uitvoerbare bestand van BIMcollab Zoom op C:\Program Files\KUBUS\BIMcollab Zoom\BIMcollab Zoom.exe
  12. In het veld 'Parameters toevoegen (optioneel)', voeg "-robotscript=" toe gevolgd door het bestandspad van het JSON scriptbestand
    Bijvoorbeeld: "-robotscript=C:\User\Username\Desktop\Nightshift.JSON"

13. Controleer alle parameters van de taak in het dialoogvenster Voltooien, en klik op ‘Voltooien'
  14. De taak zal worden uitgevoerd op de aangegeven tijdstippen van de taaktriggers
Je kunt de parameters van de taak altijd bewerken door met de rechtermuisknop op de taak in de Planner te klikken en 'Eigenschappen' te kiezen.

Voer de taak onmiddellijk uit

Wil je de gemaakte taak onmiddellijk uitvoeren, in plaats van te wachten tot de geplande tijd?
Bijvoorbeeld, je hebt in de ochtend nieuwe modellen ontvangen, en je wilt de issues van het project tijdens je lunchpauze updaten om in de middag verder te werken.
Om dit te doen kan je een snelkoppeling maken voor de taak, zodat deze in een oogwenk kan worden uitgevoerd.
  1. Zoek een plaats op je computer waar je de snelkoppeling naar de taak wilt maken, bijvoorbeeld op je bureaublad voor gemakkelijke toegang
  2. Klik met de rechtermuisknop in de map, en kies Nieuw > Snelkoppeling
  3. Vul onder ‘Geef de locatie van het item op' in:
    C:\Windows\System32\schtasks.exe /run /tn "TaskName"
  4. Vervang "TaskName" door de "naam van de map\naam van de taak" in de Task Scheduler
    In het onderstaande voorbeeld zou de locatie er als volgt uitzien : C:\Windows\System32\schtasks.exe /run /tn "ZOOM Nightshift\Update Smart Issues Example Project"

5. Klik op 'Volgende'
  6. Geef de snelkoppeling een naam, en klik op 'Voltooien'
De snelkoppeling wordt geplaatst op de plaats waar je ze hebt gemaakt. Je kunt er op elk moment op dubbelklikken om de taak onmiddellijk te starten.

Volg de status van de taak op

Zodra de taak is uitgevoerd, kan je in het Nightshift logbestand controleren of alle acties succesvol zijn uitgevoerd.
Alle logfiles zijn te vinden in C:\Gebruikers\\AppData\Roaming\KUBUS\BIMcollab Zoom\Nightshift.
Vervang door de naam van je eigen gebruikersprofiel in Windows.
De AppData map is standaard een verborgen map. Geef de verborgen mappen weer in de Bestandsverkenner om naar de juiste locatie te navigeren.