Componenten kleuren en viewpoints annoteren in issues

Componenten kleuren en viewpoints annoteren in issues

Kleuren en annotaties toevoegen aan een nieuw issue

Als je kleuren en annotaties wilt toevoegen aan een viewpoint in een nieuw issue, volg dan deze stappen
 1. Voeg kleuren, maatvoeringen en annotaties toe aan je 3D-weergave.
  Leer hoe je annotaties kan toevoegen in BIMcollab Zoom in het artikel Annotaties aanmaken.
 2. Kies een perspectief dat je wilt opslaan als een viewpoint.
 3. Maak een nieuw issue aan. Het actieve 3D zicht zal standaard gebruikt worden als viewpoint.
 4. Activeer de optie ‘Overschrijvende kleuren opslaan' om ervoor te zorgen dat de kleuren ook in het viewpoint worden opgeslagen.
  Alle annotaties die zichtbaar zijn in het 3D zicht worden standaard opgeslagen in het viewpoint.


In BIMcollab Zoom en de BCF Managers, staat de optie ‘overschrijvende kleuren opslaan' standaard uit. Zorg ervoor dat bij het aanmaken van een issue of viewpoint, de optie is ingeschakeld.
Zowel kleuren als annotaties worden bewaard in de issues wanneer deze worden gesynchroniseerd naar BIMcollab Nexus. Bij het exporteren van issues naar BCF worden alleen de kleuren bewaard.

Kleuren en annotaties toevoegen aan een bestaand issue

Wanneer je de kleuren en annotaties wilt toevoegen aan een reeds bestaand issue, kun je de volgende stappen volgen:
 1. Zoom naar het issue waaraan je de annotaties wilt toevoegen.
 2. Voeg de kleuren, maatvoeringen en annotaties toe aan de 3D-weergave, als ze nog niet aanwezig zijn.
 3. Klik op de knop om het issue te bewerken.
 4. Klik op de knop om het huidige 3D zicht vast te leggen als een viewpoint.
 5. Activeer de optie ‘Overschrijvende kleuren opslaan' om ervoor te zorgen dat de kleuren ook in het viewpoint worden opgeslagen.


Het nieuwe viewpoint wordt in het issue opgeslagen als opmerking. Om in te zoomen op het issue met de overschrijvende kleuren en annotaties, selecteer de opmerking, en dubbelklik op de snapshot afbeelding.
Wanneer je dubbelklikt op het issue zelf om in te zoomen, zal het oorspronkelijke viewpoint worden gebruikt. Om het standaard viewpoint van het issue aan te passen naar het nieuw toegevoegde viewpoint, lees het artikel Het standaard viewpoint van een issue wijzigen.
Annotaties gemaakt in viewpoints in Solibri worden opgeslagen als lijnsegmenten in BCF of BIMcollab en zullen in BIMcollab Zoom in het rood worden weergegeven.


  • Related Articles

  • Issues aanmaken en bewerken in BIMcollab Zoom

   Met BIMcollab Zoom kan je verbinding maken met een BIMcollab space en rechtstreeks issues uitwisselen. Je kan verbinden met een bestaand BIMcollab project of een nieuw project aanmaken. Met je project verbinden vanuit BIMcollab Zoom Kies het gewenste ...
  • Zoomen naar issues versnellen

   De Zoom-naar of Snelle zoom optie helpt bij het snel ophalen van zware viewpoints die een groot aantal componenten bevatten of bij het werken met zware projecten. Wanneer de snelle zoom is ingeschakeld, wordt alleen de camerapositie verplaatst naar ...
  • Worden kleuren en annotaties opgeslagen in het viewpoint van een issue?

   Ja, kleuren en annotaties worden opgeslagen in viewpoints die worden gepubliceerd in BIMcollab Nexus. Alleen kleuren worden geëxporteerd naar BCF bestanden.
  • Issues vinden in BIMcollab Zoom

   Door een combinatie te maken van modellen (gemaakt door verschillende disciplines) kun je visueel conflicten detecteren tussen deze modellen. Daarnaast beschikt Zoom over Smart views die het identificeren en inkleuren van componenten kunnen ...
  • Componenten classificeren met auto color

   Smart views kunnen worden gebruikt voor kleurcodering en automatische classificatie van componenten. Hieronder valt ook het voorzien van een legende met waarden en overeenkomstige kleuren ter referentie. In dit voorbeeld zullen we een Smart view ...