Annotaties aanmaken

In BIMcollab Zoom is het mogelijk annotaties toe te voegen aan de 3D view om zo duidelijke en begrijpelijke viewpoints te creëren voor issues. Alle annotaties die zichtbaar zijn tijdens het aanmaken van een issue, worden opgeslagen in het issue.
Je kunt pijlen tekenen om objecten aan te wijzen, cirkels om een gebied te benadrukken, of de Property stempel gebruiken om eigenschappen van een element weer te geven.

Lijnen

De lijn-annotaties omvatten rechte lijnen, pijlen, ellipsen, wolken en rechthoeken. Volg deze stappen om een lijn-annotatie te plaatsen:
  1. Klik op de lijnstijlknop, stel de lijndikte in en kies of de lijn gestreept of doorgetrokken is.
    Voor pijlen kan je ook de instellingen van de pijlpunten bepalen.

2. Klik op de verfemmer knop om een kleur te kiezen voor de annotatie .
  3. Kies het soort annotatie dat je wilt plaatsen door te klikken op de pijlknop naast het annotatiegereedschap in de werkbalk. Zodra je het type hebt gekozen, is het gereedschap onmiddellijk actief.

4. Klik op het vlak waarop je de annotatie wilt plaatsen. De annotatie wordt geplaatst in hetzelfde vlak als het aangeklikte oppervlak.
    Om een annotatie loodrecht op de camerapositie te maken, moet je de SHIFT-toets ingedrukt houden terwijl je de annotatie plaatst.
De annotatie-eigenschappen, zoals de kleur en dikte, kunnen na het plaatsen nog worden aangepast. Selecteer de annotatie en gebruik de lijnstijl- en verfemmer knoppen om aanpassingen te maken.

Tekst

Verduidelijk standpunten door een korte tekstannotatie toe te voegen.
  1. Klik op de verfemmer knop om een kleur te kiezen voor de annotatie .
  2. Klik op de pijlknop naast het annotatiegereedschap in de werkbalk, en kies ‘Tekst'.

3. Klik op het vlak waarop je de annotatie wilt plaatsen. De annotatie wordt geplaatst in hetzelfde vlak als het aangeklikte oppervlak.
    Om een annotatie loodrecht op de camerapositie te maken, moet je de SHIFT-toets ingedrukt houden terwijl je de annotatie plaatst.
  4. Voer de tekst in en klik op OK.

5. Gebruik de 4 hoeken rond de tekst om de grootte aan te passen zodra de tekst is geplaatst.
De kleur van de annotatie kan na het plaatsen nog worden aangepast. Selecteer de annotatie en gebruik de verfemmer knop om aanpassingen te maken.

Property stempel

Met de property stempel kunnen alle eigenschappen van een element in het 3D aanzicht worden weergegeven. Volg deze stappen om de eigenschappen te kiezen die moeten worden weergegeven, en om de stempel te plaatsen.
  1. Klik op de lijnstijlknop, stel de lijndikte in en kies of de lijn gestreept of doorgetrokken is.

2. Klik op de verfemmer knop om een kleur te kiezen voor de annotatie .
  3. Klik op de pijlknop naast het annotatiegereedschap, en kies ‘Property stempel instellingen'

4. Onder 'Tooltip and Stempelgereedschap inhoud', kies de eigenschappen die je wil tonen. Dit kunnen alle IFC-eigenschappen zijn die aanwezig zijn in de huidige geladen IFC bestanden.

5. Klik op de pijlknop naast het annotatiegereedschap in de werkbalk, en kies ‘Property stempel'.
  6. Klik op het oppervlak waarop je de annotatie wilt plaatsen. De annotatie wordt geplaatst in hetzelfde vlak als het aangeklikte oppervlak.
    De stempel toont de eigenschappen van het aangeklikte element.
De annotatie-eigenschappen, zoals de kleur en dikte, kunnen na het plaatsen nog worden aangepast. Selecteer de annotatie en gebruik de lijnstijl- en verfemmer knoppen om aanpassingen te maken.

ENGELS | < 2 MIN KIJKTIJD