Naar de hoofdinhoud

De status van een project

Een project in BIMcollab heeft een status: Actief, Inactief of Verwijderd. Leer hoe je de status wijzigt en wat dit doet met de project-List

Let op: Dit artikel is een AI-gegenereerde vertaling.

Hieronder leggen we de verschillende statussen van een project uit, hoe je deze instelt en wat het effect is op de projectlist. Elke status bepaalt of teamleden aan het project kunnen werken en waar het verschijnt in het projectoverzicht.

⚠️ Let op: Alleen de Projectleider van een project of een BIMcollab space-beheerder kan de status van een project wijzigen.


Wijzig de status van een project

Om de status van een project te wijzigen:

  1. Ga naar het tabblad Alle projecten.

  2. Klik op het drie puntjes icoon naast het project waarvan je de status wilt wijzigen.

  3. Selecteer de nieuwe projectstatus: Activeer, Deactiveer of Delete.

Actief:

  • Er kan actief aan het project gewerkt worden.

  • Het verschijnt in het tabblad Mijn projecten van de teamleden die zijn toegevoegd aan het projectteam.

  • Voor een beheerder van de BIMcollab space staat het project ook in het tabblad Alle projecten, als het projectstatusfilter goed is ingesteld.

Inactief:

  • Inactieve projecten zijn alleen-lezen. Gebruik deze status als je wilt dat het project toegankelijk blijft, maar niet wilt dat teamleden iets kunnen wijzigen.

  • Het verschijnt in het tabblad Mijn projecten van de teamleden die zijn toegevoegd aan het projectteam.

  • Voor een beheerder van de BIMcollab space staat het project ook in het tabblad Alle projecten, als het projectstatusfilter goed is ingesteld.

Delete:

  • Alleen een beheerder kan projecten verwijderen uit BIMcollab.

  • In deze status is het project verborgen voor teamleden en wordt het verwijderd uit het tabblad Mijn projecten.

  • Het is niet mogelijk om nog iets te bewerken in het project.

  • Alleen voor een beheerder van de BIMcollab space is het project zichtbaar in het tabblad Alle projecten, als het projectstatusfilter goed is ingesteld.

⚠️ Let op: Wanneer projecten worden verwijderd, zijn ze alleen zichtbaar in het Verwijderd-filter, maar ze worden niet permanent verwijderd en kunnen worden hersteld.


Herstel een project

Om een project te herstellen:

  1. Ga naar het tabblad Alle projecten en selecteer het filter Verwijderd.

  2. Zoek het project, klik op het drie puntjes icoon en kies Herstellen.


    ​

  3. Het project wordt hersteld als inactief.
    Schakel over naar het filter Inactief, zoek het project, klik op het drie puntjes icoon en kies Activeer.


​

Was dit een antwoord op uw vraag?