Zoom-naar en section box

Zoom-naar en section box

Bekijk issues sneller met 'Zoom naar' en 'section box'

BCF slaat viewpoints op samen met issues details. Viewpoints bevatten een camerapositie bevatten en een selectie van componenten. Gebruik de BCF Manager's 'Zoom-naar' functie om snel dat specifieke viewpoint in een model te vinden. Gebruik de section box functie van BCF Manager om snel het deel van het model rond de issue-componenten te isoleren.

Zoom-naar

De Zoom-naar optie helpt je om snel zware viewpoints te bereiken die een groot aantal componenten bevatten.  Deze functie heeft meerdere opties om uit te kiezen, om te bepalen wat de beste manier is om naar een viewpoint te navigeren. Dit hangt af van het aantal componenten in de issues, de prestaties van je computer en het geduld dat je hebt. 

Volledig

Haalt alle viewpoint informatie op, zoals zichtbare elementen in het viewpoint en kleur overschrijvingen. Dit kan langer duren wanneer je werkt met issues waar een groot aantal componenten gekoppeld zijn aan het viewpoint.Snel

Wanneer je viewpoints hebt die er lang over doen om te laden omdat ze gemaakt zijn met een zeer groot aantal componenten, kan je de Snelle Zoom-naar optie aanzetten. Deze functie zal alleen de camerapositie gebruiken en (indien aanwezig) de snedevlakken plaatsen. Er wordt geen rekening gehouden met de informatie van gekoppelde componenten, zodat je snel naar de juiste plaats kunt springen.


Slim (Revit only)

De Slimme Zoom-naar optimaliseert automatisch de manier waarop het viewpoint wordt opgehaald. Het bepaalt welke informatie moet worden getoond voor de meest efficiƫnte modelweergave, en kiest automatisch tussen Volledig en Snel. Op die manier is de weergave van het viewpoint bij het openen van het issue altijd snel.


Archicad BCF manager en oudere versies

De optie Snelle zoom kan geactiveerd worden onder de issue-lijst.
  1. Wanneer Snelle zoom is geactiveerd, is de knop blauw
  2. Wanneer Snelle zoom is gedeactiveerd, is de knop grijs


Section Box

Hiermee geef je de BCF Manager de opdracht om automatisch een section box te plaatsen rond de betrokken componenten, waardoor je een veel beter zicht krijgt op het issue en snel tot de kern van het probleem kunt doordringen.
Issues en clashes worden vaak aangetroffen tussen componenten in verschillende modellen. Bijvoorbeeld een leiding in een MEP-model kan door een muur in het constructiemodel lopen. Hoewel de meeste BIM applicaties het mogelijk maken om het federatieve model te visualiseren, kan de BCF Manager soms, bijvoorbeeld in Revit, alleen toegang krijgen tot de componenten die zich in het bronmodel bevinden. Het resultaat is dat na het inzoomen naar een issue, alleen de componenten in het bronmodel kunnen worden gezien. In deze gevallen kun je gebruik maken van de Section Box functie. 1. zonder section box


2. met section box

De functie Section Box is niet beschikbaar in de BCF Manager voor Tekla Structures.