Zoom-naar en section box

Zoom-naar en section box

Get to issues faster: Zoom-naar en section box

Een van de grootste nadelen van traditionele 2D-ontwerpmethoden is dat het uiterst moeilijk is om problemen te lokaliseren en te visualiseren met behulp van rollen papier en rode potloodstrepen.

In BIM is het niet alleen mogelijk om het gebied in een model aan te geven waar een clash of probleem is gevonden; maar ook om de werkelijke objecten in het model te identificeren die verdacht zijn.

BCF heeft de mogelijkheid om viewpoints op te slaan samen met issues die niet alleen de camerapositie bevatten maar ook een selectie van componenten. Met behulp van de BCF Manager's Zoom-naar functie kun je nu snel dat specifieke viewpoint in je model vinden.

Zoom-naar

De Zoom-naar optie helpt je om snel zware viewpoints te bereiken die een groot aantal componenten bevatten.  Deze functie heeft meerdere opties om uit te kiezen, om te bepalen wat de beste manier is om naar een viewpoint te navigeren. Dit hangt af van het aantal componenten in de issues, de prestaties van je computer en het geduld dat je hebt. 
 1. Slim
  De Slimme Zoom-naar optimaliseert automatisch de manier waarop het viewpoint wordt opgehaald. Het bepaalt welke informatie moet worden getoond voor de meest efficiƫnte modelweergave, en kiest automatisch tussen Volledig en Snel (zie hieronder). Op die manier blijft de weergave van het viewpoint bij het openen van het issue altijd snel.  De Slimme optie in Zoom-naar is alleen beschikbaar in de BCF Manager voor Revit.
 2. Volledig
  Haalt alle viewpoint informatie op, zoals zichtbare elementen in het viewpoint en kleur overschrijvingen. Dit kan langer duren wanneer je werkt met issues waar een groot aantal componenten gekoppeld zijn aan het viewpoint. 3. Snel
  Wanneer je viewpoints hebt die er lang over doen om te laden omdat ze gemaakt zijn met een zeer groot aantal componenten, kan je de Snelle Zoom-naar optie aanzetten. Deze functie zal alleen de camerapositie gebruiken en (indien aanwezig) de snedevlakken plaatsen. Er wordt geen rekening gehouden met de informatie van gekoppelde componenten, zodat je snel naar de juiste plaats kunt springen.Section Box

Issues en clashes worden vaak aangetroffen tussen componenten in verschillende modellen. Bijvoorbeeld een leiding in een MEP-model kan door een muur in het constructiemodel lopen. Hoewel de meeste BIM applicaties het mogelijk maken om het federatieve model te visualiseren, kan de BCF Manager soms, bijvoorbeeld in Revit, alleen toegang krijgen tot de componenten die zich in het bronmodel bevinden. Het resultaat is dat na het inzoomen naar een issue, alleen de componenten in het bronmodel kunnen worden gezien.

In deze gevallen kun je gebruik maken van de Section Box functie. Hiermee geef je de BCF Manager de opdracht om automatisch een section box te plaatsen rond de betrokken componenten, waardoor je een veel beter zicht krijgt op het issue en snel tot de kern van het probleem kunt doordringen.1. zonder section box


2. met section box