Werkbalken in BIMcollab Model WebViewer

Lees meer over andere functies van de BIMcollab Model WebViewer in dit artikel: Quick Start Guide BIMcollab Model WebViewer

In het hoofdvenster van de BIMcollab Model WebViewer vindt u essentiële hulpmiddelen om uw viewpoint aan te passen terwijl u navigeert en issues aanmaakt.

1. Constante werkbalk : Deze werkbalk is altijd beschikbaar onder uw WebViewer-venster en biedt snelle toegang tot essentiële hulpmiddelen voor het aanpassen van het viewpoint, zoals Doorsneden, Aanzichten herstellen, Objecten verbergen of isoleren en Maatvoeringsgereedschappen.

2. Contextuele werkbalk: Deze werkbalk past zijn opties dynamisch aan op basis van uw selecties. Door te klikken op een object of section plane verschijnen relevante gereedschappen die zijn aangepast aan uw huidige context.

1. Constante werkbalk

Doorsneden

In BIM WebViewer hebt u de flexibiliteit om maximaal zes section planes en één section box te maken, waardoor u een uitgebreide aanpak voor modelanalyse krijgt.
Met dit pictogram in het onderste menu kunt u gemakkelijk section planes genereren. Klik gewoon op het pictogram en selecteer vervolgens een section plane binnen het model om de richting van de doorsnede te bepalen. De sneltoets is "3" op je toetsenbord.
In hetzelfde menu creëert dit andere pictogram een doorsnededekader rond alle zichtbare objecten in het viewpoint. Deze box komt overeen met zes section plane's die tegelijkertijd zijn ingeschakeld.

Wanneer een doorsnede in de viewer verschijnt, klik je erop om het handvat van de doorsnede te onthullen. Door dit handvat te selecteren, kun je de doorsnede heen en weer bewegen en aanpassen aan de gewenste positie.

Het standaard viewpoint herstellen

Er zijn een paar knoppen in het onderste menu die je kunnen helpen om de aanpassingen van het viewpoint te verwijderen. U kunt alle verborgen componenten verbergen door te klikken op het pictogram Toon alles . Als u vervolgens het aanzicht van het model hebt verwijderd, kunt u altijd inzoomen met dit pictogram . Tot slot heb je de optie om terug te gaan naar de standaardweergave door te klikken op het herstelweergave-pictogram waarmee alle soorten aanpassingen worden teruggedraaid. Verborgen componenten worden bijvoorbeeld verwijderd, er wordt ingezoomd om te passen en toegevoegde kleuren of delen worden verwijderd.

Maatvoeringen

Er zijn twee opties die kunnen worden gebruikt in BIMcollab WebViewer om maatvoeringen te maken: Lasermeting en Punt-tot-punt maatvoering. Om hiertussen te wisselen, klik je op de pijl bij "Selecteer maatvoeringstype".
Voor een beter begrip van de maatvoering, zie dit artikel: Metingen in BIMcollab Model WebViewer.

2. Contextuele werkbalk

Voor objecten

Wanneer u een element selecteert, wordt een reeks opties beschikbaar. U kunt deze componenten verbergen, isoleren en zelfs aangepaste kleuren toepassen. Bovendien heb je de mogelijkheid om een deelvenster rond de geselecteerde componenten te maken, zodat je een gerichte, diepgaande analyse kunt uitvoeren.

Componenten verbergen: De sneltoets is de spatiebalk op je toetsenbord.

Componenten isoleren: De sneltoets is "=" op je toetsenbord.

Sectiekader maken rond alle geselecteerde objecten.

Kleur de geselecteerde objecten.

Het aantal geselecteerde componenten.

In plaats van elementen één voor één te selecteren, kunt u een categorie van elementen selecteren in het "Navigatiepaneel> Objecten" en de gewenste aanpassingen toepassen. Je kunt ook de CTRL-toets ingedrukt houden en op meerdere objecten, objectcategorieën of modellen klikken om ze te laten selecteren.

Voor doorsneden

Wanneer een section plane is gecreëerd en geselecteerd, verschijnt het sectioning tool box bovenaan de viewer, waarmee je meer aanpassingen kunt toepassen op dit plane.

Met dit pictogram wordt het section plane omgedraaid.

Dit pictogram verwijdert het section plane. Als u bijvoorbeeld slechts vier section vlakken nodig hebt voor uw analyse, kunt u een section box maken en gemakkelijk de overtollige vlakken verwijderen, zodat u de gewenste vier secties behoudt. De sneltoets is "Delete" op je toetsenbord.

Dit pictogram verwijdert alle section planes als er meerdere zijn gemaakt.

Dit icoon verbergt de section planes in het viewpoint. Deze functie is handig wanneer u de gewenste doorsnede hebt gemaakt en een ononderbroken zicht in het model wilt.

Voor maatvoeringen

Wanneer een maatvoering is gecreëerd en geselecteerd, verschijnt er een gereedschapskist bovenaan de viewer, waarmee u meer aanpassingen kunt uitvoeren op dit meettype.

Enkele acties die u kunt uitvoeren vanuit de werkbalk zijn:

Een maatvoering omkeren waardoor de meetlijn wordt uitgelijnd met waar het tegenoverliggende punt werd geplaatst. U kunt zien waar dit is door de gele stippellijn te volgen.
Een maatvoering verwijderen door de maten die u wilt verwijderen te selecteren en dan op dit pictogram te klikken.
Alle maatvoeringen in de modelweergave verwijderen.
Bekijk hoeveel maatvoeringen geselecteerd zijn.