Trimble Connect met een BIMcollab project integreren

Trimble Connect met een BIMcollab project integreren

BIMcollab Nexus biedt functies voor het online bekijken van modellen. Gebruikers kunnen kiezen uit de standaard BIMcollab Model WebViewer of voor twee andere integraties: Autodesk Docs en Trimble connect viewer, die beide kunnen worden ingeschakeld op basis van hun voorkeuren en projectvereisten. De integraties met Autodesk Docs en Trimble Connect zijn alleen beschikbaar voor het Premium of Ultimate plan van BIMcollab Nexus. 

Met de Trimble Connect integratie kunnen gebruikers modellen van een Connect platform bekijken, nieuwe issues aanmaken en bestaande issues evalueren, rechtstreeks vanuit de BIMcollab Nexus webapplicatie. 
Je kunt de integratie testen op je Join (gratis) of Essential account voor een periode van 4 weken.
De viewer in BIMcollab Nexus is gebaseerd op de interne Trimble Connect modelviewer.

Stel de integratie in je BIMcollab account in

Deze stap kan alleen worden uitgevoerd door de Projectleider van een project. Als je een teamlid bent, ga dan naar de volgende stap.
 1. Log in op BIMcollab Nexus
 2. Selecteer een van de projecten waarvan je projectleider bent
 3. Ga naar de Instellingen pagina van het project
 4. Klik op 'Integratie' 5. Selecteer 'Trimble Connect' als je integratie 6. Klik op 'Aanmelden'
 7. Voltooi de aanmeldingsprocedure
 8. Selecteer de juiste regio en project
 9. Selecteer de bestandstypes die je beschikbaar wil maken in de integratie 10. Klik op OK
De Trimble Connect map is nu geïntegreerd in het BIMcollab Project. In de volgende stap kun je kiezen welke modellen uit de Trimble Connect map worden getoond in het Model tabblad van het project.

Kies de modellen

Deze stap is persoonlijk voor elk teamlid van het project. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke van de modellen van het project ze willen weergeven in het Model tabblad.
 1. Ga naar het tabblad Model van het project waarin de Trimble Connect-integratie is opgezet
  De eerste keer dat je naar de Model tab gaat nadat de integratie geconfigureerd is, zal het modelselectievenster automatisch tevoorschijn komen 2. Aan de linkerzijde worden alle mappen en modellen in het project getoond die overeenkomen met de geselecteerde bestandstypen. Selecteer alle modellen die je wil tonen
 3. Klik op de pijl knop om geselecteerde modellen aan de 3D view toe te voegen
 4. Als alle gewenste modellen toegevoegd zijn aan de lijst 'Geselecteerde modellen', klik op OK'
Als je modellen in de lijst van geselecteerde modellen wil wijzigen of er extra modellen aan wil toevoegen, klik op de knop rechts bovenaan in de modelviewer.
Alle geselecteerde modellen zullen getoond worden als gecombineerd model in het tabblad 'Model'. Maak gebruik van de functies van de modelviewer om het model verder te filteren en het uitzicht ervan aan te passen.
Om de weergave van elementen zoals ruimtes of achtergrondkleur voor de BIMcollab viewer aan te passen, gebruik de viewer-instellingen in de Trimble Connect viewer. Wijzigingen worden ook toegepast op BIMcollab.
Je kan naar issues in het model zoomen en nieuwe issues aan maken vanuit het issuepaneel aan de linkerzijde van het scherm.


  • Related Articles

  • Autodesk Docs met een BIMcollab project integreren

   BIMcollab Nexus biedt functies voor het online bekijken van modellen. Gebruikers kunnen kiezen uit de standaard BIMcollab Model WebViewer of voor twee andere integraties: Autodesk Docs en Trimble connect viewer, die beide kunnen worden ingeschakeld ...
  • BIMcollab Zoom en Solibri in een project combineren

   Bouwprojecten zijn altijd een complexe onderneming, en projectteams gebruiken vaak een veelheid aan software. In dit artikel tonen we een workflow waarbij zowel BIMcollab Zoom als Solibri worden gebruikt binnen hetzelfde team. Om IFC-modellen en ...
  • Een nieuw project aanmaken

   Om een nieuw project aan te maken, klik op de knop 'Nieuw project' in de rechterbovenhoek van de 'Mijn projecten' pagina. Als je de knop 'Nieuw project' niet ziet, heb je geen rechten om projecten aan te maken in de ruimte. Neem contact op met de ...
  • Een project als template gebruiken

   Bij het maken van een nieuw project in BIMcollab Nexus kun je een projectsjabloon of een ander project als Template gebruiken. Dit kopieert de projectinstellingen en je kunt de opties inschakelen om ook teamleden, gebieden, mijlpalen en BIM-eisen te ...
  • Autodesk Docs in combinatie met BIMcollab gebruiken

   Autodesk Docs kan op verschillende manieren worden gebruikt in combinatie met BIMcollab: Met de Autodesk Docs-integratie in BIMcollab Nexus Als Projectmap in BIMcollab Zoom Naast Autodesk Docs kunnen gebruikers in een Essential, Premium of Ultimate ...