Trimble Connect met een BIMcollab project integreren

Trimble Connect met een BIMcollab project integreren

Met de BIMcollab Trimble Connect-integratie kunnen gebruikers modellen die zijn opgeslagen op het Trimble Connect-platform bekijken, nieuwe issues aanmaken en bestaande issues beoordelen, rechtstreeks vanuit de BIMcollab Cloud-webapplicatie. De integratie is beschikbaar voor gebruikers met een Connected- of Enterprise-plan. Je kunt de integratie testen op je gratis of Starter account voor een periode van 4 weken.
De viewer in BIMcollab Cloud is gebaseerd op de interne Trimble Connect modelviewer.

Stel de integratie in je BIMcollab account in

Deze stap kan alleen worden uitgevoerd door de Projectleider van een project. Als je een teamlid bent, ga dan naar de volgende stap.
 1. Log in op BIMcollab Cloud
 2. Selecteer een van de projecten waarvan je projectleider bent
 3. Ga naar de Instellingen pagina van het project
 4. Klik op 'Integratie' 5. Selecteer 'Trimble Connect' als je integratie 6. Klik op 'Aanmelden'
 7. Voltooi de aanmeldingsprocedure
 8. Selecteer de juiste regio en project
 9. Selecteer de bestandstypes die je beschikbaar wil maken in de integratie 10. Klik op OK
De Trimble Connect map is nu ge├»ntegreerd in het BIMcollab Project. In de volgende stap kun je kiezen welke modellen uit de Trimble Connect map worden getoond in het Model tabblad van het project.

Kies de modellen

Deze stap is persoonlijk voor elk teamlid van het project. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke van de modellen van het project ze willen weergeven in het  Model tabblad.
 1. Ga naar het tabblad Model van het project waarin de Trimble Connect-integratie is opgezet
  De eerste keer dat je naar de Model tab gaat nadat de integratie geconfigureerd is, zal het modelselectievenster automatisch tevoorschijn komen 2. Aan de linkerzijde worden alle mappen en modellen in het project getoond die overeenkomen met de geselecteerde bestandstypen. Selecteer alle modellen die je wil tonen
 3. Klik op de pijl knop om geselecteerde modellen aan de 3D view toe te voegen
 4. Als alle gewenste modellen toegevoegd zijn aan de lijst 'Geselecteerde modellen', klik op OK'
Als je modellen in de lijst van geselecteerde modellen wil wijzigen of er extra modellen aan wil toevoegen, klik op de  knop rechts bovenaan in de modelviewer.
Alle geselecteerde modellen zullen getoond worden als gecombineerd model in het tabblad 'Model'. Maak gebruik van de functies van de modelviewer om het model verder te filteren en het uitzicht ervan aan te passen. 
Om de weergave van elementen zoals ruimtes of achtergrondkleur voor de BIMcollab viewer aan te passen, gebruik de viewer-instellingen in de Trimble Connect viewer. Wijzigingen worden ook toegepast op BIMcollab.
Je kan naar issues in het model zoomen en nieuwe issues aan maken vanuit het issuepaneel aan de linkerzijde van het scherm.


  • Related Articles

  • Autodesk Docs met een BIMcollab project integreren

   Met de BIMcollab Autodesk Docs-integratie kunnen gebruikers modellen uit een Autodesk Docs-map bekijken, nieuwe issues aanmaken en bestaande issues beoordelen, rechtstreeks vanuit de BIMcollab Cloud-webapplicatie. De integratie is beschikbaar voor ...
  • Dropbox met een BIMcollab project integreren

   We werken hard aan de vertaling van het hele helpcenter naar het Nederlands, maar aan dit artikel zijn we nog niet toegekomen. Je vindt de inhoud in de Engelse versie van dit artikel.
  • BIMcollab ZOOM en Solibri in een project combineren

   Bouwprojecten zijn altijd een complexe onderneming, en projectteams gebruiken vaak een veelheid aan software. In dit artikel tonen we een workflow waarbij zowel BIMcollab ZOOM als Solibri worden gebruikt binnen hetzelfde team. Om IFC-modellen en ...
  • Autodesk Docs in combinatie met BIMcollab gebruiken

   Autodesk Docs kan op verschillende manieren worden gebruikt in combinatie met BIMcollab: Met de Autodesk Docs-integratie in BIMcollab Cloud Als Projectmap in BIMcollab ZOOM In dit artikel laten we zien hoe je deze verbindingen opzet en gebruikt om ...
  • Een BCF Manager gebruiken met meerdere BIMcollab projecten tegelijk

   Je kunt maar aan één project tegelijk werken en hiermee verbinding maken vanuit een BCF Manager in een bepaalde BIM applicatie. Publiceer (of bewaar) de issues waar je aan werkt voordat je een ander project in de BIM applicatie opent. Als je een ...