Tabblad Model in BIMcollab Nexus

BIMcollab Nexus is een platform dat een scala aan online modelweergavemogelijkheden biedt, waarmee gebruikers naadloos door ingewikkelde modellen kunnen navigeren, eigenschappen kunnen analyseren en issues efficiënt kunnen aanpakken. In dit artikel gaan we dieper in op de drie beschikbare opties voor het bekijken van modellen: BIMcollab Model WebViewer, Autodesk Docs integratie en Trimble Connect integratie.

1. BIMcollab Model WebViewer

De BIMcollab Model WebViewer is een krachtig hulpmiddel voor gebruikers die op zoek zijn naar een gestroomlijnde manier om IFC-modellen te bekijken, inzicht te krijgen in hun eigenschappen en issues aan te pakken. In het tabblad Navigatie kan een projectleider modellen laden in de BIMcollab Model WebViewer. Andere leden van het team kunnen dan de modellen bekijken en werken met verschillende beschikbare functies. (Beschikbaar in alle BIMcollab Nexus plannen)

2. Autodesk Docs integratie

De integratie met Autodesk Docs opent extra mogelijkheden voor gebruikers, waardoor ze modellen rechtstreeks vanuit een Autodesk Docs map kunnen bekijken, nieuwe issues kunnen aanmaken en bestaande issues kunnen evalueren binnen de BIMcollab Nexus webapplicatie. Deze integratie kan worden getest op Join (gratis) of Essential plannen voor een proefperiode van 4 weken. (Beschikbaar in Premium en Ultimate plannen)

Twee manieren om de Autodesk Docs integratie in te stellen

a. Gebruik Autodesk Docs als je Common Data Environment (CDE) en bekijk modellen in BIMcollab Nexus met de geïntegreerde BIMcollab Model WebViewer. (Binnenkort beschikbaar.)
b. Gebruik Autodesk Docs als uw CDE en bekijk modellen in BIMcollab Nexus met behulp van een mirror van de Autodesk Docs viewer (Forge viewer).

3. Trimble Connect integratie

De Trimble Connect integratie biedt gebruikers de mogelijkheid om modellen te bekijken vanuit een Trimble Connect platform, issues aan te maken en te beoordelen, rechtstreeks vanuit de BIMcollab Nexus webapplicatie. Net als bij de Autodesk Docs integratie, kunnen gebruikers deze functie testen op Join (gratis) of Essential plannen voor een proefperiode van 4 weken. (Beschikbaar in Premium en Ultimate plannen)

Een viewer instellen voor het modeltabblad

BIMcollab Nexus biedt een uitgebreide reeks opties voor het bekijken van modellen, voor uiteenlopende projecteisen. Of ze nu gebruik maken van de BIMcollab Model WebViewer of integreren met Autodesk Docs of Trimble Connect, gebruikers kunnen hun samenwerking en het oplossen van issues verbeteren binnen het BIMcollab Nexus platform. Ontdek deze functies door de volgende stappen te volgen:
  1. Log in op BIMcollab Nexus
  2. Selecteer het gewenste project waar u Projectleider bent
  3. Navigeer naar de Instellingen pagina van het project
  4. Klik op 'Integratie
  5. Stel de gewenste viewer in.

Uitgewerkte instructies voor elk van de viewers