Solibri BCF Live Connector tips en troubleshooting

Sla het Solibri project op nadat issues uit presentaties of checking-resulaten zijn geĆÆmporteerd in de BCF Live Connector en gesynchroniseerd met BIMcollab. Alleen wanneer het project opgeslagen is zal de link weer aanwezig zijn wanneer het project opnieuw geopend wordt en de live issues vanuit BIMcollab worden ingeladen.

Issues worden niet gesynchroniseerd

De meest voorkomende redenen waarom issues niet worden verzonden (geƫxporteerd) zijn:
  1. Er bestaat al een issue met dezelfde titel
  2. De titel van het issue is te lang (meer dan 250 tekens)

Bij synchroniseren worden issue wel opgehaald (import) maar niet verstuurd (export)

Zorg dat de URL begint met https://
Het gebruik van http:// (zonder s) voldoet niet aan de veiligheidseisen van BIMcollab waardoor issues niet verstuurd kunnen worden.

Geen projecten beschikbaar voor BIMcollab

1. Zorg dat de URL begint met https:// en eindigt met .com
  2. Zorg dat de optie voor 'Use Proxy Server' uit staat als deze niet gebruikt wordt.

File > settings > Proxy server settings

3. Indien bovenstaande opties het probleem niet verhelpen, ken dan in het Solibri Solution Center admin-rechten toe aan de gebruiker waarvoor dit niet goed werkt
    1. Ga als beheerder naar de user tab in de admin view van het Solibri Solution Center, selecteer de gebruiker en ken de admin rol toe (details admin view)
    2. Start Solibri opnieuw op als gebruiker, zodat de juiste rechten opgehaald worden
    3. Maak de connectie
    4. Eventueel kunnen de rechten in het Solibri Solution Center daarna weer terug gezet worden naar de oorspronkelijke rechten: is de connectie eenmaal gemaakt, dan blijft het in het algemeen werken

Wijzigingen worden (te) snel verstuurd naar BIMcollab

Iedere 5-10 seconde worden wijzigingen aan live issues verstuurd wanneer automatische synchronisatie aan staat. Dit gebeurd ook wanneer een issue nog bewerkt wordt, waardoor onvolledige of mogelijk incorrecte informatie (tijdelijk) naar BIMcollab verstuurd kan worden. Schakel automatische synchronisatie uit en noteer issues handmatig als "Mark as Ready" om vroegtijdige synchronisatie te voorkomen.

File > Settings > BCF Live Connector > Use automatic synchronization

Een viewpoint kan niet meer gewijzigd worden

Zodra een issue gesynchroniseerd is kan het aangemaakte viewpoint of snapshot niet meer gewijzigd worden. Een viewpoint wordt namelijk gezien als een moment opname en het uitgangspunt is dat er een nieuw viewpoint wordt aangemaakt indien de situatie veranderd. Op deze manier is de historie en verloop van een issue gewaarborgd.
Desalniettemin kan het voorkomen dat een verkeerd of onvolledig viewpoint wordt gesynchroniseerd. Dit kan voorkomen worden door
  1. Automatische synchronisatie uit te schakelen
    Hierdoor kan een nieuw viewpoint gewijzigd worden voordat deze gesynchroniseerd wordt.
    File > Settings > BCF Live Connector > Use automatic synchronisation
  2. Geen viewpoint toe kennen bij het aanmaken van een nieuw live issue
    Dit is relevant als eerst een nieuwe issue in de BCF Live view aangemaakt wordt en daarna pas het bijbehorende viewpoint wordt toegevoegd.
    File > Settings > BCF Live Connector > Add viewpoint upon new issue creation

3. Maak eerst issues aan in een presentatie en importeer deze vervolgens in de BCF Live Connector
    Issues in een presentatie zijn niet gesynchroniseerd met BIMcollab en daarom kunnen de viewpoints gewijzigd worden.
    Bewerk na import in de BCF Live Connector issues bij voorkeur niet meer in de presentatie.