Saved Viewpoints overbrengen naar BIMcollab Cloud

Saved Viewpoints overbrengen naar BIMcollab Cloud

Saved Viewpoints in Navisworks zijn viewpoints die zijn gemaakt tijdens een visuele controle van het model.
Importeer Saved Viewpoints rechtstreeks vanuit Navisworks in de BCF Manager als issues. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je verbonden zijn met een BIMcollab-project.

Volg deze stappen om de Saved Viewpoints te importeren:
 1. Open de BCF Manager vanaf het BIMcollab tabblad in de Ribbon en maak verbinding met een project in BIMcollab Cloud.
 2. Klik op de knop "Importeren" in de BCF Manager


 3. Kies de tab "Van Saved Viewpoints"
 4. Kies de individuele viewpoints die je wilt importeren 5. Kies de instellingen voor de nieuwe issues
  Bij het aanmaken van nieuwe issues vanuit Saved Viewpoints kun je:
  1. De naam van de bovenste map toevoegen aan de titel van het issue
  2. Een prefix toevoegen aan de beschrijving van elk geïmporteerd Saved Viewpoint om later te gebruiken voor gemakkelijke identificatie
  3. De nieuwe issue(s) toewijzen aan een specifiek teamlid
  4. Standaardwaarden instellen voor issue-eigenschappen zoals Milestones, Type, Area, enz.
  5. Labels toevoegen
  6. Zichtbaarheid en goedkeuring gebruiker wijzigen
  7. Alle opmerkingen die zijn toegevoegd aan het Saved Viewpoint kopiëren en als opmerkingen toevoegen aan het issue in BIMcollab CloudKiezen welke viewpoint optimalisatie moet worden toegepast. Hiermee kun je kiezen welke vorm van optimalisatiestrategie wordt gebruikt bij het maken van de viewpoints:
   Bij het aanmaken van viewpoints is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de view in andere BIM-toepassingen opnieuw moet worden aangemaakt en daarom is het het beste om het aantal componenten tot een minimum te beperken. De BCF Manager zal daarom altijd het aantal componenten in een viewpoint beperken tot 5000. Als een geïmporteerd Saved Viewpoint meer dan 5000 componenten bevat, zullen er geen componenten worden toegevoegd aan het viewpoint van het issue.
   Je kunt kiezen uit:
   1. Geen optimalisatie
    Het viewpoint bevat zowel een snapshot als het volledige viewpoint, inclusief componenten, kleuroverschrijvingen, camerapositie en sectievlakken.
   2. Snelle zoom-to
    Het viewpoint bevat een snapshot en een viewpoint met alleen de camerapositie en sectievlakken. Gebruik dit wanneer in grote modellen wordt gewerkt, zodat gebruikers snel kunnen inzoomen op issues.
   3. Enkel snapshot
    Het viewpoint zal alleen de snapshot bevatten. Gebruik dit wanneer een screenshot met annotatie volstaat om de clash te communiceren.


 6. Kies "Importeren". Alle geïmporteerde issues worden getoond in de BCF Manager
 7. Zodra alle viewpoints zijn geïmporteerd, kun je de issues die je hebt gemaakt bekijken en eventueel bewerken. Als je tevreden bent, synchroniseer je de issues met je BIMcollab-project.