Quick Start Guide BCF Manager Revit

Deze Quick Start Guide beschrijft de basis online workflow van de BCF Manager voor Revit. Het zal je in een mum van tijd op weg helpen.

Als je hem nog niet hebt geïnstalleerd, download en installeer de BCF Manager voor Revit hier.

Online workflow BCF Manager

1. Start Revit
  2. Laad het model / de modellen waarvoor je issues wil aanmaken en bekijken in Revit
  3. Kies het BIMcollab tabblad in de ribbon
  4. Klik op het BCF Manager icoon om het BCF manager pop-up venster te openen

Als u een eerste gebruiker bent, moet u eerst inloggen met uw BIMcollab ID.

5. Maak een View template in Revit, om de view instellingen te bepalen bij het zoomen naar issues vanuit de BCF Manager
  6. Maak verbinding met een project op BIMcollab Nexus vanuit de BCF Manager

7. Als er al issues aanwezig zijn in het project waar je verbinding mee maakt, zullen deze getoond worden in de issuelijst

8. Controleer de instellingen van de BCF-manager om deze af te stemmen op uw IFC-exportcoördinatie-instellingen Raadpleeg Gebruik modellen uit Revit voor modelcoördinatie voor meer informatie.

9. Maak manueel nieuwe issues aan

10. Selecteer issues in de issuelijst om hun details te bekijken
  11. Wanneer een issue geselecteerd is, kan je deze snel bewerken of er een opmerking aan toevoegen

12. Dubbelklik op een issue om naar het viewpoint te zoomen in het model in Revit
  13. Wanneer je alle nodige aanpassingen hebt doorgevoerd, synchroniseer het project naar BIMcollab Nexus om de issues met je teamleden te delen

Om te weten te komen hoe je de BCF manager kan gebruiken zonder verbinding te maken met een project in BIMcollab Nexus, raadpleeg het artikel over de offline workflow van de BCF Manager.

Het BCF Manager venster

1. Nieuw offline project
  2. Een BCF bestand importeren en opslaan
  3. Verbinding maken met een project op BIMcollab Nexus
  4. Project synchroniseren
  5. Open het IDS specificatiepaneel (verschijnt nadat u verbinding hebt gemaakt met een privé BIMcollab Nexus-ruimte)
  6. Weergave-instellingen issuelijst
  7. Zoeken
  8. Een issue bewerken, aanmaken of verwijderen
  9. BCF manager opties: Instellingen, Info, Help
  10. Naam van het project waarmee je verbonden bent
  11. Actieve filter en filteropties
  12. Issuelijst
  13. Een section box rond de geselecteerde elementen maken
  14. 'Zoom naar' opties
  15. Informatie over viewpoint
  16. Momentopname van het geselecteerde issue groter weergeven
  17. Wanneer een issue is geselecteerd: Beschrijving van het issue
  18. Momentopname van het geselecteerde issue
  19. Snelle bewerking van het geselecteerde issue
  20. Commentaar toevoegen
  21. Opmerkingen van het geselecteerde issue weergeven
  22. Details van het geselecteerde issue bekijken
  23. Opmerkingen of details van het geselecteerde issue
Wanneer u een opmerking selecteert in plaats van een issue, krijgt u op de onderste helft van het venster een paar extra pictogrammen voor het bewerken en bekijken van opmerkingen:

1. Viewpoint toevoegen aan de geselecteerde opmerking
  2. Momentopname van het geselecteerde commentaar bewerken
  3. Verwijder viewpoint van de geselecteerde opmerking
  4. Bewerk hier de tekst van de geselecteerde opmerking
  5. Momentopname van de geselecteerde opmerking