Quick Start Guide BCF Manager Navisworks

Deze Quick Start Guide beschrijft de basis online workflow van de BCF Manager voor Navisworks. Het zal je in een mum van tijd op weg helpen.
De BCF Manager voor Navisworks is beschikbaar voor Navisworks Manage en Simulate.

Als je hem nog niet hebt geïnstalleerd, download en installeer de BCF Manager voor Navisworks hier.

Online workflow BCF Manager

1. Start Navisworks
  2. Laad het model / de modellen waarvoor je issues wil aanmaken en bekijken in Navisworks
  3. Kies het BIMcollab tabblad in de ribbon
  4. Klik op het BCF Manager icoon om het BCF manager pop-up venster te openen

Als je de BCF Manager voor het eerst gebruikt, moet je hem eerst activeren.

5. Maak verbinding met een project op BIMcollab Nexus vanuit de BCF Manager (1)
  6. Als er al issues aanwezig zijn in het project waar je verbinding mee maakt, zullen deze getoond worden in de issuelijst (2)
  7. Maak manueel nieuwe issues aan (3), of importeer issues uit clashes en saved viewpoints in Navisworks (4)
  8. Selecteer issues in de issuelijst om hun details te bekijken (5)
  9. Wanneer een issue geselecteerd is, kan je deze snel bewerken (6) of er een opmerking aan toevoegen (7).
  10. Dubbelklik op een issue om naar het viewpoint te zoomen in het model in Navisworks
  11. Wanneer je alle nodige aanpassingen hebt doorgevoerd, synchroniseer het project naar BIMcollab Nexus om de issues met je teamleden te delen (8)

Om te weten te komen hoe je de BCF manager kan gebruiken zonder verbinding te maken met een project in BIMcollab Nexus, raadpleeg het artikel over de offline workflow van de BCF Manager.

Het BCF Manager venster

1. Nieuw offline project
  2. Een BCF bestand importeren en opslaan
  3. Verbinding maken met een project op BIMcollab Nexus
  4. Project synchroniseren
  5. Weergave-instellingen issuelijst
  6. Zoeken
  7. Een issue bewerken, aanmaken of verwijderen
  8. BCF opties
  9. Naam van het project waarmee je verbonden bent
  10. Actieve filter en filteropties
  11. Issuelijst
  12. Issues importeren
    1. Vanuit clashes
    2. Vanuit saved viewpoints
  13. Een section box rond de geselecteerde elementen maken
  14. Een viewpoint aan de geselecteerde opmerking toevoegen (enkel zichtbaar wanneer een opmerking geselecteerd is)
  15. Snapshot van de geselecteerde opmerking bewerken (enkel zichtbaar wanneer een opmerking geselecteerd is)
  16. Viewpoint van de geselecteerde opmerking verwijderen (enkel zichtbaar wanneer een opmerking geselecteerd is)
  17. 'Zoom naar' opties
  18. Viewpoint informatie
  19. Het snapshot van het geselecteerde issue of opmerking tonen
  20. Wanneer een issue geselecteerd is: Beschrijving van het issue
    Wanneer een opmerking geselecteerd is: De geselecteerde opmerking bewerken
  21. Snapshot van het geselecteerde issue of opmerking
  22. Snel bewerken van het geselecteerde issue
  23. Opmerking toevoegen
  24. Opmerkingen van het geselecteerde issue bekijken
  25. Eigenschappen van het geselecteerde issue bekijken
  26. Opmerkingen of eigenschappen van het geselecteerde issue