De Projectmap in combinatie met een Cloud-opslagplatform

Het is mogelijk om gebruik te maken van een map op een Cloud-opslagplatform, zoals Autodesk Docs of Trimble Connect, als projectmap in BIMcollab Zoom. Er zijn een aantal zaken waarmee rekening moet worden gehouden wanneer gebruik wordt gemaakt van deze workflow.
  1. Mappen die als projectmap worden gebruikt, moeten lokaal toegankelijk zijn voor alle teamleden. Bijvoorbeeld via een desktopapplicatie zoals de Autodesk Desktop Connector.
  2. Bestanden in de gedeelde map moeten worden gedownload naar de lokale machine, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor BIMcollab Zoom.
    Bijvoorbeeld:
    1. Autodesk Desktop Connector: De bestandsstatus moet ‘Synced' zijn, niet ‘Online'. Raadpleeg de Autodesk website voor meer informatie.
    2. OneDrive: Het bestand moet op de computer worden gedownload, de status kan niet 'alleen-online' zijn. Raadpleeg de Microsoft website voor meer informatie.
    3. Dropbox: Stel de Slimme synchronisatie in op 'Lokaal', niet op ‘Alleen-online'. Raadpleeg de Dropbox website voor meer informatie.
    4. ...
  3. Zorg ervoor dat alle bestanden op de computer up-to-date zijn voordat je verbinding maakt met het BIMcollab project.
Om te weten te komen hoe je de projectmap in BIMcollab Zoom instelt, raadpleeg het artikel De Projectmap instellen in om gedeelde bestanden aan een project te koppelen.