Power BI Connector BIMcollab Twin

Met onze eigen Power BI connector zijn alle gegevens uit het gebouwdossier van BIMcollab Twin eenvoudig in te lezen in Power BI. Er is geen technische kennis nodig om Power BI en BIMcollab Twinmet elkaar te koppelen. Klanten van BIMcollab Twin kunnen met deze koppeling zelf eenvoudig rapportages en dashboards ontwikkelen die inzicht geven in hun BIMcollab Twin data. Bij de instellingen kunnen ze zelf bepalen welke data ze graag gevisualiseerd zien en op welke manier.

Power BI connector installeren

Om de BIMcollab Twin Power BI connector te kunnen gebruiken in Power BI Desktop, zal deze eerst geïnstalleerd moeten worden. U kunt de laatste versie van onze connector downloaden via één van de onderstaande links.
Om de connector te gebruiken, dient het .mez-bestand in de map “…\Documenten\Microsoft Power BI Desktop\Custom Connectors” geplaatst te worden. Als de map niet bestaat, kan deze aangemaakt worden.

Live server

Versie 1.0, gepubliceerd op 2-7-2020

Demo server

Versie 1.0, gepubliceerd op 2-7-2020

Aanpassen beveiligingsinstellingen

Om gebruik te maken van een custom connector dienen de beveiligingsinstellingen van Power BI aangepast te worden. Als u dat niet doet krijgt u een foutmelding en kunt u de connector niet gebruiken. Pas de beveiligingsinstellingen voor gegevensextensies als volgt aan:
In Power BI Desktop selecteert u Bestand > Opties en instellingen > Opties > Beveiliging.

Onder Gegevensextensies selecteert u (Niet aanbevolen) Toestaan dat een extensie wordt geladen zonder validatie of waarschuwing. Selecteer OK en start Power BI Desktop vervolgens opnieuw.

Power BI connector gebruiken

Als de Power BI connector geïnstalleerd is, kan deze gevonden worden in de lijst met connectors in het dialoogvenster “Gegevens ophalen”. Druk op “Verbinden” om gegevens vanuit BIMcollab Twin op te halen.

Vervolgens zal de connector om uw BIMcollab Twin login vragen. Via de connector krijgt u enkel toegang tot de data waar u voor geautoriseerd bent binnen de BIMcollab Twin applicatie. Na het inloggen kunt u de diverse API endpoints selecteren en laden. Vervolgens bent u vrij om uw eigen rapportage samen te stellen. U heeft ook de mogelijkheid om eigen databronnen zoals Excel-sheets te koppelen aan de BIMcollab Twin-data.