Personaliseren van de viewpoints die aan geïmporteerde clashes gelinkt zijn

Personaliseren van de viewpoints die aan geïmporteerde clashes gelinkt zijn

Standaard zullen alleen de clashende componenten worden opgeslagen in het viewpoint van een issue bij het importeren van clashes uit de Clash Detective in Navisworks.
Als je liever de viewpoints van je clashes verder aan je wensen wilt aanpassen, volg dan deze stappen:
 1. Maak een viewpoint rapport
  1. Ga in de Clash Detective naar het tabblad Report
  2. Kies bij het rapportformaat 'as viewpoints'
  3. Zorg ervoor dat de optie 'preserve result highlighting' is ingeschakeld.
  4. Klik op ‘Write report'

 2. Pas je viewpoints aan
  1. Selecteer de viewpoints één voor één in het paneel Saved Viewpoints
  2. Pas de weergave aan je wensen aan. Je kunt extra kleuren toevoegen, section planes plaatsen, andere componenten verbergen, enz.
   TIP: Gebruik de Section Box functie van de BCF Manager om gemakkelijk 6 section planes te plaatsen rond de geselecteerde componenten in je view.
  3. Zodra je klaar bent kun je het Saved Viewpoint bijwerken, door er rechts op te klikken en 'Update' te kiezen.

 3. Gebruik Saved Viewpoints
  Volg het proces zoals beschreven in het artikel Resultaten van een clashtest van de Clash detective overbrengen naar BIMcollab Nexus om clashes te importeren in de BCF Manager. Schakel in het dialoogvenster Importeren de optie ’Saved Viewpoints gebruiken' in.
  De BCF Manager gebruikt nu de Saved Viewpoints die je hebt gemaakt en aangepast  Opmerking: De Saved Viewpoints worden aan de clashtest gekoppeld via de naam van de map, dus het is belangrijk dat de mapnamen niet worden veranderd. Als er meerdere rapporten zijn gemaakt voor dezelfde test, wordt de laatste versie gebruikt.

 4. Optimaliseer je viewpoints
  Bij het aanmaken van viewpoints is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de view in andere BIM-toepassingen opnieuw moet worden aangemaakt en daarom is het het beste om het aantal componenten tot een minimum te beperken. De BCF Manager zal daarom altijd het aantal componenten in een viewpoint beperken tot 5000. Als een geïmporteerd Saved Viewpoint meer dan 5000 componenten bevat, zullen er geen componenten worden toegevoegd aan het viewpoint van het issue.
 5. Je kunt kiezen uit:
  1. Geen optimalisatie
   Het viewpoint bevat zowel een snapshot als het volledige viewpoint, inclusief componenten, kleuroverschrijvingen, camerapositie en sectievlakken.
  2. Snelle zoom-to
   Het viewpoint bevat een snapshot en een viewpoint met alleen de camerapositie en sectievlakken. Gebruik dit wanneer in grote modellen wordt gewerkt, zodat gebruikers snel kunnen inzoomen op issues.
  3. Enkel snapshot
   Het viewpoint zal alleen de snapshot bevatten. Gebruik dit wanneer een screenshot met annotatie volstaat om de clash te communiceren.


  • Related Articles

  • De beste viewpoints maken

   Met de 'beste' viewpoints bedoelen we dat ze begrijpbaar moeten zijn voor anderen en werkbaar in het BIMcollab ecosysteem en in BCF-communicatie. Laten we beginnen met effectieve BCF-communicatie en een aantal basisprincipes formuleren. De ...
  • Resultaten van een clashtest van de Clash detective overbrengen naar BIMcollab Nexus

   Importeer clashes rechtstreeks vanuit de Clash Detective in de BCF manager als issues. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je verbonden zijn met een BIMcollab-project. De clashes importeren Volg deze stappen om de clashes te importeren. Open de ...
  • Waarom zijn de kleuren van het viewpoint niet hetzelfde bij zoomen naar het issue in Navisworks?

   Als de kleuren in het viewpoint niet dezelfde zijn als in het snapshot van het issue, is waarschijnlijk de Zoom-naar optie 'Snel' actief. De in een viewpoint opgeslagen kleuren worden alleen getoond bij het inzoomen naar issues als de optie ...
  • Saved Viewpoints overbrengen naar BIMcollab Nexus

   Saved Viewpoints in Navisworks zijn viewpoints die zijn gemaakt tijdens een visuele controle van het model. Importeer Saved Viewpoints rechtstreeks vanuit Navisworks in de BCF Manager als issues. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je verbonden ...
  • Snelle, lichte en effectieve viewpoints maken

   Met 'effectieve' viewpoints bedoel we dat ze begrijpbaar moeten zijn voor anderen en werkbaar in het BIMcollab ecosysteem en in BCF-communicatie. Laten we beginnen met effectieve BCF-communicatie en een aantal basisprincipes formuleren. De ...