Een nieuw template aanmaken

Als beheerder in een space kun je projectsjablonen aanmaken waarin alle projecteigenschappen, zoals issue instellingen en teamleden, zijn opgeslagen. Nieuwe projecten kunnen aangemaakt worden op basis van een sjabloon, zodat al deze instellingen al aanwezig zijn.
Zodra er ten minste één sjabloon aanwezig is in de space, is het mogelijk om het gebruik van sjablonen af te dwingen, zodat je er zeker van kunt zijn dat alle projecten gebaseerd zijn op dezelfde eigenschappen.

1. Om een sjabloon aan te maken, klik je op de knop 'Nieuw project' in de rechterbovenhoek van de pagina 'Mijn projecten'.

2. Kies een naam om het sjabloon te identificeren. Indien nodig, kan een bestaande sjabloon of project gekozen worden, en alle projecteigenschappen als basis gekopiëerd worden.
  3. Kies desgewenst een project om te gebruiken als uitgangspunt voor de nieuwe sjabloon.
  4. Klik op 'Aanmaken als template'.

5. Voeg op het tabblad 'Algemeen' van de projectinstellingen informatie toe zoals de begin- en einddatum en wijzig de instellingen indien nodig.
  6. Definieer andere projecteigenschappen in de volgende tabbladen op de pagina Instellingen.
  7. Het aangemaakte project kan door alle projectleiders worden gebruikt als template voor nieuwe projecten.
De sjabloon is zichtbaar op de pagina 'Mijn projecten' voor alle gebruikers die als projectleider aan het project zijn toegevoegd. Andere teamleden kunnen de sjabloon alleen kiezen bij het maken van een nieuw project, maar zien deze niet op hun 'Mijn projecten'-pagina.

Alleen beheerders kunnen sjablonen aanmaken. Als je de knop 'Aanmaken als sjabloon' niet ziet, heb je geen beheerdersrechten in de space. Neem indien nodig contact op met de spacebeheerder om uw rechten aan te passen.

BIM-vereisten toevoegen aan uw sjabloon

Smart Views, Clash-regels, Lists en IDS-specificatie kunnen worden opgenomen in een sjabloon door een actief project te gebruiken:
  1. Maak eerst een actief project aan met instellingen en BIM-eisen van uw bedrijfsnormen:
    1. Maak een nieuw project in uw BIMcollab Nexus space
    2. Voeg alle projectleiders in de space toe als teamleden aan het project
    3. Voeg alle juiste Issue eigenschappen, zoals gebieden, mijlpalen en labels, toe aan het project
    4. Voeg de IDS-specificatie toe
    5. Plaats in BIMcollab Zoom alle Smart Views, Clash-regels en List-definities van het bedrijf in de gedeelde map van het project en synchroniseer ze.

2. Maak hierna een sjabloon op basis van een project
    1. Maak een nieuw project aan in BIMcollab Nexus
    2. Selecteer het eerder gemaakte project als 'Projectsjabloon'.
    3. Aanmaken als sjabloon

Het gebruik van sjablonen afdwingen

Als er sjablonen aanwezig zijn in de space, kan het gebruik van sjablonen ook worden afgedwongen. Dus tijdens het maken van een project kunnen gebruikers een van de sjablonen kiezen en projecten kunnen niet worden gemaakt zonder sjabloon. Als dit niet wordt afgedwongen, kunnen gebruikers een leeg project maken of een sjabloon of project kiezen waar ze deel van uitmaken om de instellingen van te kopiëren.

1. Ga naar het Administration dashboard door te klikken op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek

2. Klik op het tabblad 'Abonnement' op 'Space-instellingen'.

3. Selecteer 'Ja' in het veld 'Het gebruik van projectsjablonen afdwingen'.

Beheerders kunnen altijd een willekeurig project kiezen om de instellingen van te kopiëren, zelfs als sjablonen zijn afgedwongen.