Modules

Waar gaat elke BIMcollab Twin module over?

BIMcollab Twin bestaat uit meerdere modules in de Projectomgeving. De functionaliteit van elke module is afgestemd op de specifieke fase van de levenscyclus van een gebouw: van ontwerp tot gebruik en beheer. Verschillende plannen hebben verschillende modules beschikbaar, die je kunt bekijken op de vergelijkingspagina.
De verschillende modules kunnen aan- of uitgezet worden per gebruikersrol, zodat gebruikers de functionaliteiten hebben die nodig zijn voor hun rol.
  1. Mijn projecten (1): elke gebruiker heeft zijn eigen overzicht van alle accounts en projecten waartoe hij toegang heeft. De sectie Mijn projecten wordt uit/aan gezet door op het pictogram Mijn projecten te klikken.

Projectactiviteiten en acties
  1. Dashboard (2): het dashboard geeft een overzicht van alle laatste informatie voor een geselecteerde locatie, project of fase.
  2. Documenten (3): in deze module kunnen verschillende bestanden worden geclassificeerd en geĆ¼pload.
  3. To do's (4): deze module geeft een overzicht van verschillende communicatie-items die kunnen worden aangemaakt in BIMcollab Twin.
  4. Realisatie (5): de realisatiemodule wordt gebruikt om documenten die klaar zijn voor implementatie te beoordelen en goed/af te keuren.
Project/fasespecifieke details
  1. Instellingen (6): deze module geeft een overzicht van de instellingen voor elke fase of elk project.
  2. Bedrijven (7): een lijst van alle bedrijven die deelnemen aan het geselecteerde project of de geselecteerde projectfase.
  3. Gebruikers (8): een lijst met alle gebruikers die toegang hebben tot het geselecteerde project of de geselecteerde projectfase.
  4. Teams (9): een lijst van alle teams en teamleden in dit project of deze projectfase.

Deze verticale blauwe balk kan geminimaliseerd worden door op het pijltje te klikken dat verschijnt wanneer je met de muis over de balk beweegt.

Horizontale menubalk

We veranderen de modulestructuur van een verticaal menu naar een horizontale balk om visuele consistentie te garanderen voor alle BIMcollab-producten. Tijdelijk zullen zowel verticale als horizontale menu's beschikbaar zijn om je te helpen aan de nieuwe lay-out te wennen. Het horizontale menu bevat de volgende modules: Mijn projecten (1), Dashboard (2), Model (3), Documenten (4), To Do's (5) en Instellingen (6). Alle modules zijn te vinden in zowel het verticale als het horizontale menu en worden hierboven uitgelegd, behalve de module Model:
  1. Model (3): Deze module brengt u naar de BIMcollab Model WebViewer, waar u uw IFC- of IFC.zip-modellen kunt bekijken en objecten kunt koppelen aan uw documenten.

Recente wijzigingen aan modules:

Communicatiemodule is hernoemd naar "To do's".
Realisatie is nu samengevoegd met de module Documenten. Beide modules tonen hetzelfde venster, maar de module Documenten opent het documentenoverzicht en Realisatie gaat naar documenten voor goedkeuring.
Workflows was vroeger een aparte module waarin alle actieve workflows binnen het project of de projectfase werden gehost. Nu kun je dezelfde informatie vinden onder de module Instellingen.