Modellen met verschillende oorsprongen coördineren

BIMcollab Zoom zal automatisch je modellen coördineren zodat ze correct uitgelijnd zijn, door de IFC Global Origins van alle bestanden op dezelfde locatie te plaatsen. In die gevallen waarin een model niet correct uitgelijnd is, kan je gebruik maken van de functie Verplaatsen en roteren.

Voor elk IFC-bestand dat aan een project wordt toegevoegd, kan een verplaatsing en rotatie worden gedefinieerd. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand in de modelboom en kies 'Verplaatsen en roteren'.

In het dialoogvenster zie je de oorspronkelijke locatie zoals die was opgeslagen in het IFC-bestand, evenals de huidige toegepaste verplaatsing.
Je kunt:
  • Het model langs zijn X-, Y- en Z-as verplaatsen
  • Het model roteren rond het middelpunt

De knop 'Coördineren' plaatst de site locatie van het model op de site locatie van het eerste geladen model. Dit helpt je om gemakkelijk alle modellen te coördineren op basis van hun site locatie.

De verplaatsing wordt opgeslagen in de Projectmap of het projectbestand, dus de volgende keer dat je het project opent zullen de modellen op elkaar afgestemd zijn.
Maak afspraken met het team over de eisen voor de oorsprong van het model, de locaties en de survey points.