Modelleersoftware zoals Revit, Archicad of Tekla gebruiken met BIMcollab

Modelleersoftware zoals Revit, Archicad of Tekla gebruiken met BIMcollab

Haal het meeste uit de BCF Managers

Wat kun je doen met de BCF Managers die beschikbaar zijn? We hebben een steeds groeiend aantal BCF managers. Download de manager die je nodig hebt hier. Hier is een overzicht van de mogelijkheden:

BCF bestanden openen/opslaan

Onze BCF Managers voegen volledige BCF mogelijkheden toe aan je BIM tool:
  1. BCF-bestanden laden/opslaan (1.0, 2.0 en 2.1)
  2. Issues aanmaken gekoppeld aan het 3D model
  3. Viewpoints met: geselecteerde objecten / zichtbare objecten / geen objecten
  4. Automatisch zoomen naar de viewpoints opgeslagen in issues
  5. Issues toewijzen aan gebruikers, labels, type en prioriteit instellen
  6. Opmerkingen toevoegen, geschiedenis bijhouden
  7. Issues openen, oplossen of sluiten

Issues opzoeken om op te lossen

Meestal krijg je als modelleur issues, gevonden in Clash-detectie software:
  1. Filter op issue-eigenschappen of zoek naar bepaalde tekst
  2. Automatisch inzoomen op issues in de context van het model om ze op te lossen
  3. Details van het viewpoint tonen, zoals het aantal zichtbare/geselecteerde objecten, snijvlakken
Of zelf issues maken:
  1. Snapshots maken van het 3D aanzicht, snapshots of foto's laden vanuit een bestand en snapshots bewerken
  2. Issues aanmaken van 2D aanzichten
  3. Inzoomen op snapshot-afbeeldingen

Verbinding maken met BIMcollab Nexus

Werken met BCF bestanden is de eerste stap van issuemanagement. De echte kracht begint wanneer je verbinding maakt met BIMcollab Nexus.
Alle BCF Managers ondersteunen ook:
  1. Directe link naar BIMcollab Nexus
  2. BIM issuemanagement in BIMcollab Nexus
  3. Gebruik extra eigenschappen zoals Area
  4. Laat issues goedkeuren door je managers, teamleden of klanten
  5. Breng teamleden op de hoogte van wijzigingen in de issues
  6. Synchroniseer issues van en naar BIMcollab Nexus met één klik
  7. Publiceer alle of geselecteerde issues

Revit, Archicad of Tekla gebruiken met BIMcollab

We breiden het aantal BCF Managers voor BIM-tools voortdurend uit. Ze voegen de ondersteuning toe voor een directe koppeling met BIMcollab Nexus. De BCF Manager add-ons stellen het projectteam in staat om samen te werken aan de issues in hun eigen BIM omgeving. Terugrapporteren wanneer issues zijn opgelost kan met één klik, zodat iedereen op de hoogte is van de actuele project- en issuestatus.

Werken met BIMcollab vanuit uw modelleerapplicatie.

Door verbinding te maken met BIMcollab Nexus heb je vanuit je BIM applicatie toegang tot alle issues in het project. Door op de issues te klikken kun je snel inzoomen op alle issues in je BIM model en deze bewerken. Naast het bekijken van bestaande issues kun je ook nieuwe issues aanmaken. Voeg een titel, beschrijving, toewijzing en opmerkingen toe, en publiceer ze naar BIMcollab Nexus.

BIMcollab biedt je extra opties die niet door BCF worden ondersteund, zoals het toewijzen van issues aan specifieke Area's en Milestones, het op de hoogte stellen van teamleden en het formeel laten goedkeuren van issues. Werken met de BCF Manager is eenvoudig en gemakkelijk. Volg deze stappen om het zelf te ervaren:
  1. Open de BCF Manager
  2. Maak verbinding met je BIMcollab project door het webadres en je login gegevens in te voeren
  3. Bekijk en bewerk issues in het project of maak nieuwe issues aan
  4. Publiceer je wijzigingen

Werken met BCF bestanden vanuit je modelleer applicatie.

Het BIM Collaboration Format, of BCF, is een open standaard bestandsformaat dat kan worden gebruikt om issues te communiceren met een BIM projectteam. De BIMcollab BCF Managers zijn volledig compatibel met deze standaard en kunnen volledige BCF ondersteuning bieden binnen uw BIM applicaties.

Om snel aan de slag te kunnen met BCF bestanden volgt u eenvoudigweg deze vier stappen:
  1. Open de BCF Manager
  2. Importeer je BCF bestand
  3. Bewerk issues en maak nieuwe aan
  4. Exporteer je wijzigingen naar een nieuw BCF bestand
Voor meer info en tutorials, kijk op ons YouTube kanaal.