Meten of maatvoering plaatsen in BIMcollab ZOOM

Volg de volgende stappen om een maatvoering te plaatsen:
  1. Klik op het pictogram van het maatvoeringsgereedschap in de werkbalk.

2. Beweeg de cursor en ga boven het beginpunt van de maatvoering staan. Dit kan een rand, een hoek of een punt op een vlak zijn en zal worden aangegeven door de muiscursor samen met:
    1. De randen worden gemarkeerd door een rode lijn. De cursor zal er uitzien als een zwarte stip met een horizontale lijn
    2. Hoeken worden aangegeven met een rode cirkel. De cursor verschijnt als een zwarte stip met twee diagonale lijnen
    3. Vlakken worden aangegeven met een rood vierkantje. De cursor zal verschijnen als een zwarte stip omgeven door een vierkant
  3. Wanneer het juiste punt is gevonden, klik met de linker muisknop.
  4. Beweeg en zweef boven het tweede punt van je meting.
    Terwijl je de cursor verplaatst, krijg je een voorbeeld van de maat. De cursor zal weer anders worden weergegeven, afhankelijk van het punt waar hij zich bevindt.

5. Klik nogmaals met de linkermuisknop om de maat te plaatsen.
Merk op dat het maatgereedschap standaard automatisch de loodrechte afstand tussen de twee geselecteerde elementen zal meten (bijvoorbeeld tussen een punt en een rand). Als je wilt dat de meting wordt uitgevoerd tussen de twee punten die je hebt aangeklikt, kun je op SHIFT drukken wanneer je het beginpunt van je meting kiest.