Maak een nieuw issue in BIMcollab Nexus

Vanuit het BIMcollab Nexus-platform kunt u Issues aanmaken, bekijken en sluiten zonder dat u daarvoor extra software nodig hebt. Volg de volgende stappen om nieuwe Issues rechtstreeks vanuit het BIMcollab Nexus-platform (webbrowser) aan te maken.

Stap 1: Log vanuit uw favoriete webbrowser in op uw BIMcollab Nexus space.
-Gebruik join.bimcollab.com om in te loggen op de gratis BIMcollab space.
-Gebruik de URL van een privé space (bijv. example.bimcollab.com) om in te loggen op een privé BIMcollab space.

Stap 2: Selecteer op de pagina 'Mijn project' het project waaraan je wilt werken.

Stap 3: Ga naar de pagina 'Issues' via de bovenste banner.

Stap 4: Klik op de knop 'New issue' om het paneel Issues aanmaken te openen.
Zorg ervoor dat u alle velden invult met de nodige gegevens om een nieuw issue aan te maken. Standaard is alles wat nodig is om een nieuwe Issue aan te maken de titel, maar als u het meeste uit uw Issue workflow wilt halen, volg dan de volgende stappen.

Stap 5: Geef een duidelijke, expliciete titel voor het probleem en geef uitgebreide aanwijzingen in de opmerkingen zodat het probleem snel gevonden kan worden met de zoekfunctie.

Stap 6: Wijs het issue toe aan de persoon die het moet behandelen.
Wanneer een issue wordt aangemaakt, wordt automatisch een melding gestuurd naar het teamlid aan wie het is toegewezen. Ze worden ook op de hoogte gebracht wanneer het issue wordt gewijzigd.

Stap 7: Importeer of plak een afbeelding die het issue illustreert.

Stap 8: Vul zoveel mogelijk elk beschikbaar veld in, inclusief type, zone, fase en prioriteit. Deze kunnen nodig zijn als u later issues sneller wilt sorteren, classificeren of filteren.
Voor projecten in Premium en Ultimate spaces kunt u gebruikmaken van Customs Fields.

Stap 9: Klik op 'Opslaan' om het nieuwe issue aan te maken.

Projectleiders van Premium en Ultimate spaces hebben de optie om een of meer issue velden als verplicht in te stellen, zodat teamleden altijd een geldige waarde invoeren of selecteren bij het aanmaken van nieuwe issues. Als er een verplicht veld ontbreekt, wordt er een melding getoond wanneer er op 'Opslaan' wordt geklikt.