Lists instellen in BIMcollab Zoom

Lists worden gebruikt om informatie uit IFC modellen te extraheren en om deze resultaten in een project te delen.
BIMcollab Zoom gebruikers met een licentie en Zoom-bewerkrechten kunnen lists aanmaken en bewerken.
Liever meer praktijkgericht leren? Ga naar onze BIMcollab Academy en schrijf je in voor de BIMcollab Zoom Model data extractie cursus.
Je hebt toegang tot gedeelde lijstresultaten op de BIMcollab Model WebViewer, zodat je ze kunt bekijken naast je IFC-bestand op BIMcollab Nexus.

Een nieuwe List aanmaken

1. Start BIMcollab Zoom met een actieve licentie
  2. Selecteer het Lists tabblad
  3. Vouw 'Lokaal' of 'Gedeeld' uit en selecteer een list-set waarin je de nieuwe list wilt maken.
    Indien nodig kan je een nieuwe list-set maken door op de [+] knop te klikken. Deze zal automatisch worden geselecteerd zodra deze is aangemaakt
    Alle lists moeten worden toegevoegd aan een list-set.
  4. Klik opnieuw op de [+] knop om een nieuwe list aan te maken in de geselecteerde list set

Als je een list in 'Gedeeld' wilt aanmaken, zorg ervoor dat je met de juiste space en project verbonden bent.
    Je kan Lists met je team delen door de Lists van 'Lokaal' naar 'Gedeeld' te slepen of door ze rechtstreeks in 'Gedeeld' aan te maken. Om dit te doen moet je verbonden zijn met een project waar je Zoom-bewerkrechten hebt.

Bij het aanmaken van een nieuwe list kan je de volgende velden bewerken:
    1. Naam
      Geef je list een duidelijke en unieke naam.
    2. List Type
      Kies het type list dat je wilt aanmaken. Voor meer informatie over de verschillende list types, raadpleeg het artikel De verschillende List types.
      De verschillende types zijn:
      1. Property tabel
      2. Pivot grid
      3. Dashboard data (enkel gedeeld)
    3. Bronset
      Definieer een set van componenten die gebruikt worden als bronset door ze te filteren aan de hand van regels. De manier van filteren is gelijkaardig aan die van de smart views.
      Elke regel bestaat uit:
      1. Een Element type die je aan de set wil toevoegen (vb. wanden, deuren, kolommen)
      2. Een property, operator en waarde die gebruikt worden om elementen met een specifieke property-waarde uit te filteren
      3. Een actie die definieert of de gevonden elementen aan de set moeten worden toegevoegd of eruit verwijderd
      Test je set door op de 'Toon geselecteerde' knop te klikken. Het resultaat wordt getoond in het 3D venster.
    4. Properties
      Kies welke properties gebruikt moeten worden in de list.
    5. Beschrijving
      Geef de list een duidelijke beschrijving, zodat het doel ervan gemakkelijk kan worden herkend.

5. Klik op 'Opslaan'
  6. Zodra de List is gemaakt, kun je de resultaten weergeven in het lijstresultatenpaneel onderin het scherm.
    1. Dubbelklik of gebruik de knop Uitvoeren  om een geselecteerde List (groep) uit te voeren
    2. Klik met de rechtermuisknop op een lijst om componenten in Mijn weergave uit te voeren