Installatie in een Citrix omgeving

BIMcollab Zoom, evenals de BCF Managers, zijn beschermd met een eenvoudig te gebruiken licentie- en activeringssysteem, ontwikkeld met de volgende doelstellingen voor ogen:
  1. Gratis te gebruiken
  2. Eenvoudig voor individuele eindgebruikers om aan te melden
  3. Eenvoudig voor beheerders om over netwerken te verspreiden
In ruil daarvoor vragen wij eindgebruikers om zich te registreren voor een gratis BIMcollab ID.

Gebruikers die aan een betaalde space worden toegevoegd, worden automatisch geregistreerd. Voor een netwerkbeheerder is het ook mogelijk om de BIMcollab Zoom of BCF Manager installatie te implementeren op een roaming profile systeem zoals Citrix.

Wat een netwerkbeheerder moet weten

Licentiebestand

Bij activatie maakt het licentiesysteem een licentiebestand aan dat wordt opgeslagen op de volgende locatie:
C:\ProgramData\KUBUS\BIMcollab\BIMcollabID.lic

Dit licentiebestand wordt gedeeld door alle gebruikers op het systeem en alle BIMcollab applicaties (BCF Managers en Zoom).

Om het systeem te laten werken, moeten alle gebruikers:
  • lees-/schrijfrechten hebben voor het licentiebestand
  • toegang hebben tot het internet

Instellingen

De persoonlijke instellingen van elke gebruiker worden opgeslagen in hun roaming profiel:
  1. in de registry: HKCU\Software\KUBUS\BCF Manager
  2. C:\Users\\AppData\Roaming\Kubus\BCF Manager\BCF Manager2.0.ini (Archicad)
  3. C:\Users\\AppData\Roaming\Kubus\BIMcollab Zoom\setting.xml (ZOOM)

Cache

Om de prestaties te verbeteren, worden sommige gegevens in de cache opgeslagen. De cache-bestanden kunnen worden gevonden in:
C:\ProgramData\KUBUS\

Deze bestanden kunnen te allen tijde uit het systeem worden verwijderd zonder dat dit gevolgen heeft voor de functionaliteit van de BIMcollab software.

Distributie van BIMcollab software

Een beheerder kan de volgende stappen volgen om BIMcollab Zoom en/of de BCF managers te distribueren over een Citrix/Roaming profile systeem:

Stap 1: Installeren

Download en installeer de benodigde BIMcollab applicaties op alle systemen. Dit kan worden gedaan met een stille installatie, zoals uitgelegd in het artikel Stille installatie BIMcollab Zoom.

Stap 2: Registreren

Om BIMcollab applicaties te activeren, wordt er gevraagd om de gegevens van een BIMcollab ID in te voeren.
Meer informatie over het aanmaken van een BIMcollab ID vind je in het artikel Mijn BIMcollab ID.

Stap 3: De applicaties activeren

Er zijn twee methoden om de toepassingen van alle gebruikers te activeren:
  1. Methode 1
    Deze methode wordt aanbevolen wanneer alle gebruikers hun eigen BIMcollab ID hebben, bijvoorbeeld wanneer zij als afzonderlijke gebruikers deel uitmaken van een private BIMcollab Nexus space.
    Activeer de BIMcollab applicaties door alle gebruikers te laten inloggen met hun eigen BIMcollab ID, de eerste keer dat ze het gebruiken. Raadpleeg het artikel BIMcollab Zoom (Free) activeren voor meer informatie over het activeren van de applicatie.

2. Methode 2
    Activeer een willekeurige BIMcollab applicatie op een willekeurig systeem met behulp van een BIMcollab ID die in stap 2 is aangemaakt. Raadpleeg het artikel BIMcollab Zoom (Free) activeren voor meer informatie over het activeren van de applicatie.
    De activatie zal resulteren in het aanmaken van een licentiebestand in:
    C:\ProgramData\KUBUS\BIMcollab\BIMcollabID.lic

Kopieer dit bestand en plaats het in dezelfde map op alle systemen in het systeem.

Stap 4: Stille activatie (alleen methode 2)

Wanneer een gebruiker een BCF Manager of BIMcollab Zoom start, zal een stille activatie worden uitgevoerd en zal het licentiebestand worden geschreven/bijgewerkt op hun systeem.

Versies 5.2.20.24 (ZOOM), 5.5.83 (BCF Managers), en ouder

Voor de activatie van versie 5.2.20.24 en ouder is een activatiesleutel nodig om de toepassingen te activeren. Activatiesleutels zijn persoonlijk en verlopen niet. Elke gebruiker met een BIMcollab ID ontvangt een activatiesleutel. Hiermee kunnen gebruikers BIMcollab applicaties activeren op maximaal 10 systemen. Dit aantal kan op verzoek worden verhoogd door contact op te nemen met BIMcollab support via support@bimcollab.com.

Stap 1: Installeren

Download en installeer de benodigde BIMcollab applicaties op alle systemen. Dit kan worden gedaan met een stille installatie, zoals uitgelegd in het artikel Stille installatie BIMcollab Zoom.

Stap 2: Registreren

Om te beginnen heb je een activatiesleutel nodig die kan worden gebruikt als je bedrijfsbrede sleutel.
Dit kan de bestaande sleutel van een gebruiker zijn of je kunt hier een nieuwe sleutel aanvragen: www.bimcollab.com/activationkey

Stap 3: Aantal activaties ophogen

Neem contact op met BIMcollab support om extra licenties aan te vragen op de activatiesleutel voor het aantal machines in je pool. Zorg ervoor dat je aangeeft dat dit voor gebruik op een Citrix/Roaming profile systeem is. Je kunt contact met ons opnemen via support@bimcollab.com.

Stap 4: De licentie verdelen

Er zijn twee methodes om de licentie te verdelen onder alle gebruikers:
  1. Methode 1
    Verspreid de activatiesleutel die je in stap 2 hebt ontvangen, naar de registry van iedere gebruiker:

RegKey: HKCU\Software\KUBUS\BCF Manager
    Value name: ActivationKey
    Value type: REG_SZ

Voer de waarde in zonder spaties of underscores (b.v. 123456789012345678901234)
  2. Methode 2
    Activeer een willekeurige BIMcollab applicatie op een willekeurig systeem met de activatiesleutel die je in stap 2 hebt ontvangen. Dit zal resulteren in een licentiebestand dat wordt aangemaakt in:
    C:\ProgramData\KUBUS\BIMcollab\BIMcollab.lic

Kopieer dit bestand en plaats het in dezelfde map op alle systemen in het systeem.

Stap 5: Stille activatie

Wanneer een gebruiker een BCF Manager of BIMcollab Zoom start, zal een stille activatie worden uitgevoerd en zal het licentiebestand worden geschreven/bijgewerkt op hun systeem.

Stap 6: Persoonlijke info verstrekken

Wanneer een gebruiker voor de eerste keer een BCF Manager of BIMcollab Zoom opstart, zal hij gevraagd worden om zijn persoonlijke informatie in te voeren zodat hij uniek geïdentificeerd kan worden door het licentiesysteem. Deze informatie zal worden opgeslagen in de instellingen en zal worden gebruikt om acties te loggen in verband met issues in BCF-bestanden of wanneer er verbinding wordt gemaakt met een BIMcollab space.