Installatie gids voor de Power BI Connector

Installatie gids voor de Power BI Connector

Met de Power BI-connector voor BIMcollab kan je statistische gegevens uit BIMcollab Nexus halen om volledig aanpasbare dashboards te maken voor je BIM-team.
Opmerking: De connector wordt momenteel door Microsoft gecertificeerd om als standaard connector met Power BI te worden opgenomen. In de tussentijd kan hij worden gebruikt door hem handmatig te installeren volgens de instructies in dit artikel.
 1. Download hier de Power BI Connector voor BIMcollab
 2. Kopieer in Windows het bestand BIMcollab.mez naar de volgende map:
  Documenten\Power BI Desktop\Custom Connectors
  Als de map nog niet bestaat, maak hem dan aan 3. Start Power BI Desktop
 4. Ga naar Bestand > Opties en instellingen > Opties > Beveiliging en schakel 'Toestaan dat elke extentie wordt geladen zonder validatie of waarschuwing' in. 5. Sluit Power BI Desktop af en herstart
 6. Klik in het beginscherm op de knop "Gegevens ophalen" 7. Selecteer BIMcollab in de lijst 'Onlineservices', of gebruik de zoekbalk om snel de juiste verbinding te vinden 8. Kies 'Verbinding maken'
 9. Voer de url in van de space waarmee je wilt verbinden en druk op 'OK'


  Het is niet mogelijk om te verbinden met join.bimcollab.com. Alleen private BIMcollab Nexus-ruimtes draaien de diensten die nodig zijn om verbinding te maken.
 10. Als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt met de space of je bent niet ingelogd gebleven, dan zal Power BI je vragen om je aan te melden.
  Druk op de knop Aanmelden om naar het BIMcollab-aanmeldingsscherm te gaan 11. Vul je e-mailadres en wachtwoord van je BIMcollab-account in en druk op de knop Aanmelden 12. Het volgende scherm vraagt om toestemming om Power BI de BIMcollab API-diensten te laten gebruiken. Offline Access is vereist als je wilt dat Power BI gegevens kan verversen zonder opnieuw in te loggen.
  Klik op 'Yes, allow' om door te gaan. 13. Eenmaal ingelogd kan je op 'Verbinding maken' klikken om de lijst met projecten met hun beschikbare resources te laden. Vink de vakjes aan van alle items die je in Power BI wilt gebruiken en klik vervolgens op 'Laden' om het downloaden van de gegevens te starten.

Issue gegevens zijn beschikbaar in alle plannen. Geschiedenis- of activiteitengegevens zijn alleen beschikbaar in de plannen Premium en Ultimate.

Meer informatie over het gebruik van aangepaste connectoren vind je hier: https://docs.microsoft.com/en-us/power-bi/desktop-connector-extensibility